Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Πιθανές οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα τον Μάιο 2019

Capital Economics: Πιθανές οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα τον Μάιο 2019
Mολονότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει διαμηνύσει ότι θα ολοκληρώσει τη θητεία του (Οκτώβριος 2019), είναι πιθανό να προκηρύξει πρόωρες εκλογές τον Μάιο
Την προκήρυξη πρόωρων εκλογών τον Μάιο του 2019 θεωρούν πιθανή οι αναλυτές της Capital Economics, σε ανάλυσή τους για τις εκλογικές αναμετρήσεις στην Ευρώπη φέτος.
Όπως εξηγούν, μολονότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει διαμηνύσει ότι θα ολοκληρώσει τη θητεία του (Οκτώβριος 2019), είναι πιθανό να προκηρύξει πρόωρες εκλογές τον Μάιο.
Και αυτό γιατί θα έχει καλύτερες πιθανότητες να αποφύγει μια σημαντική ήττα στις ευρωεκλογές, η οποία θα είναι καταστροφική.
«Η ελληνική κυβέρνηση έλαβε οριακή ψήφο εμπιστοσύνης και πλέον πρέπει να περάσει από την ελληνική βουλή την αμφιλεγόμενη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία ωστόσο παραμένει μη δημοφιλής για την πλειοψηφία των Ελλήνων ψηφοφόρων», σημειώνουν οι αναλυτές της Capital Economics.
Όπως σημειώνεται, η υποστήριξη προς τον ΣΥΡΙΖΑ έχει μειωθεί σημαντικά από τις εκλογές του 2015 και το κεντροδεξιό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προηγείται στις δημοσκοπήσεις από τις αρχές του 2016.
Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 35% με βάση τις δημοσκοπήσεις, έναντι μόλις 25% για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Τονίζει, ωστόσο, ότι δεν είναι ξεκάθαρο εάν η Νέα Δημοκρατία είναι να σχηματίσει πλειοψηφία, ωστόσο θεωρείται δεδομένο ότι η ΝΔ θα είναι το πρώτο κόμμα.
Η Capital Economics εκτιμά ότι πανευρωπαϊκά η προσοχή θα είναι στραμμένη στην άνοδο των λαϊκιστικών και των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων, εν όψει της πολύ σημαντικής αναμέτρησης των ευρωεκλογών του Μαϊου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης