Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησε στο 1,6% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Δεκέμβριο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις

Ευρωζώνη: Υποχώρησε στο 1,6% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Δεκέμβριο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Ο ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποχώρησε στο 1,7% έναντι 2% τον Νοέμβριο
Περαιτέρω πτώση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη για τον Δεκέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (17/1) στοιχεία της Eurostat, τα οποία επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις οι οποίες είχαν δημοσιευθεί νωρίτερα εντός του μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της ενιαίας νομισματικής ένωσης υποχώρησε στο 1,6% έναντι 1,9% τον Νοέμβριο του 2018, καθώς οι τιμές στον κλάδο υπηρεσιών ενισχύθηκαν κατά +1,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Παράλληλα, οι τιμές στον τομεά της ενέργειας σημείωσαν ετήσια άνοδο της τάξεως του +5,4% ενώ οι τιμές τροφίμων, ποτών και καπνού ενισχύθηκαν κατά +1,8% ετησίως.
Οι τιμές των μη ενεργειακών βιομηχανικών αγαθώς κατέγραψαν ετήσια άνοδο της τάξεως του +0,4% ενώ εάν εξαιρεθούν οι τιμές ενέργειας και τροφίμων, ο ετήσιος ΔΤΚ αυξήθηκε κατά +1,1%
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 1,7% για τον Δεκέμβριο, έναντι 2% τον προηγούμενο μήνα.
Μεταξύ των χωρών-μελών της ΕΕ, οι χαμηλότεροι ρυθμοί πληθωρισμού σημειώθηκαν σε Ελλάδα και Πορτογαλία (αμφότερες στο 0,6%) ενώ αντίθετα οι υψηλότεροι ρυθμοί καταράφηκαν σε Ρουμανία (3%) και Εσθονία (3,3%).
Σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2018, ο ετήσιος πληθωρισμός υποχώρησε σε 22 μέλη της ΕΕ, παρέμεινε σταθερός σε 3, ενώ στα υπόλοιπα 3 μέλη σημειώθηκε άνοδος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης