Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Επιβίωσε ο Τσίπρας... επόμενο στοίχημα η Συμφωνία των Πρεσπών

tags :
Citigroup: Επιβίωσε ο Τσίπρας... επόμενο στοίχημα η Συμφωνία των Πρεσπών
Οι πιθανότητες να γίνουν οι γενικές εκλογές την άνοιξη παραμένουν
Ο Αλέξης Τσίπρας επιβίωσε από την ψηφοφορία εμπιστοσύνης στην ελληνική Βουλή, αλλά έχει ακόμη μπροστά του μία ακόμη δοκιμασία, αναφέρει στο σημερινό της σχόλιο η Citigroup.
Η κυβέρνηση Τσίπρα κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης με μόλις 151 βουλευτές, καθώς έλαβε τη στήριξη 5 βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, παρά το γεγονός ότι αποχώρησαν από το κόμμα τους.
Σύμφωνα με τη Citigroup, η κυβερνητική επιβίωση, η οποία αναμενόταν, ανοίγει το δρόμο για μια άλλη κρίσιμη ψηφοφορία που θα διεξαχθεί, ενδεχομένως την επόμενη εβδομάδα, σχετικά με τη συμφωνία Πρεσπών - τη συμφωνία που έγινε ο λόγος της αποχώρησης Π. Καμμένου από την κυβέρνηση.
Όπως επισημαίνει, παραμένει ακόμη ασαφές αν η κυβέρνηση βρει τελικά τουλάχιστον 151 βουλευτές υπέρ της συμφωνίας, αλλά μερικά μικρά κόμματα της αντιπολίτευσης μπορεί να αποφασίσουν να ψηφίσουν τη συμφωνία.
Σύμφωνα με τη Citigroup, ο Τσίπρας θα μπορούσε να διεκδικήσει άλλη μια πολιτική νίκη με την έγκριση της συμφωνίας Πρεσπών πριν από τις γενικές εκλογές, το αργότερο μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2019.
Βέβαια, οι πιθανότητες να γίνουν οι γενικές εκλογές την άνοιξη παραμένουν, δεδομένου ότι είναι ακόμα πιο σαθρή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία μετά την αποχώρηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να δείχνουν ότι το συντηρητικό κόμμα της αντιπολίτευσης, η Νέα Δημοκρατία, προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 10-12 πόντους, καθιστώντας το πιο πιθανό κόμμα να ηγηθεί της χώρας από τα τέλη του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης