Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κορδέλλου: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τον μακροπρόθεσμο διακανονισμό των δανείων

Κορδέλλου: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τον μακροπρόθεσμο διακανονισμό των δανείων
Η ΑΦΟΙ Χ. Κορδέλλου ΑΕΒΕ γνωστοποίησε ότι η πιστώτρια Τράπεζα Alpha Bank δεν ανανέωσε τη Σύμβαση Πίστωσης με ανοικτό αλληλόχρεο λογαριασμό και προέβη στην καταγγελία της
Η εταιρεία ΑΦΟΙ Χ. Κορδέλλου ΑΕΒΕ γνωστοποίησε σήμερα (17/1/2019) ότι η πιστώτρια Τράπεζα Alpha Bank δεν ανανέωσε την υπ' αρ. 1099168 Σύμβαση Πίστωσης με ανοικτό αλληλόχρεο λογαριασμό και προέβη στην καταγγελία της στις 12/11/2018.
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, το υπόλοιπο της εν λόγω σύμβασης ανέρχεται σε € 11,018 εκ., ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο 39% του συνολικού δανεισμού.
Παράλληλα, προστίθεται πως η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε ενώ ήταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με όλες τις πιστώτριες τράπεζες συμπεριλαμβανομένης και της Alpha Bank, για το μακροπρόθεσμο διακανονισμό των δανείων, οι οποίες είχαν ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2018, με πρωτοβουλία της νεοεκλεγείσας Διοίκησης της Εταιρείας.
Την ημερομηνία που πραγματοποιήθηκε η καταγγελία, η Εταιρεία είχε ολοκληρώσει όλες τις ενέργειες που είχαν συμφωνηθεί, όπως η κατάρτιση επιχειρησιακού σχεδίου με πρόταση χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής των δανείων, πιστοποιημένου με τη μέθοδο Independent Business Review από ανεξάρτητο εξωτερικό σύμβουλο, και η αποτίμηση των ακινήτων της Εταιρείας από ανεξάρτητο πιστοποιημένο εκτιμητή.
Παράλληλα η Εταιρεία ήταν και είναι απόλυτα συνεπής στις καταβολές των τόκων προς όλες τις πιστώτριες τράπεζες (Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς), και παραμένει πλήρως ενήμερη στις υποχρεώσεις της προς το Δημόσιο, τους προμηθευτές και το προσωπικό της Εταιρείας.
Η εν λόγω ενέργεια δεν επηρέασε ούτε τη ρευστότητα, ούτε την οικονομική κατάσταση της Εταιρείας, η οποία συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία της.
Η Διοίκηση της Εταιρείας συνέχισε τις επαφές και συνεννοήσεις με το σύνολο των πιστωτριών τραπεζών και ήδη βρίσκεται σε θέση να ανακοινώσει ότι:
- Η Alpha Bank συμφώνησε στην αναστολή όλων των νομικών ενεργειών μέχρι 31/3/2019, εν' όψει επίτευξης συμφωνίας για μακροχρόνια αναδιάρθρωση του δανεισμού.
- Οι τράπεζες Eurobank και Εθνική, παρέτειναν τον βραχυχρόνιο δανεισμό, εν' όψει συμφωνίας για μακροχρόνια αναδιάρθρωση του δανεισμού της Εταιρείας.
- Η τράπεζα Πειραιώς είχε ήδη ανανεώσει τον δανεισμό της Εταιρείας με ορίζοντα εξόφλησης τρία έτη.
Η Εταιρεία σημειώνει ότι συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες για το μακροπρόθεσμο διακανονισμό των δανείων με τη συμβολή αναγνωρισμένης εταιρείας συμβούλων, ολοκληρώνοντας παράλληλα την εγγραφή προσημειώσεων στα ακίνητα της εταιρείας αναλογικά υπέρ όλων των τραπεζών, καλύπτοντας κατά το πλείστον τα ανοικτά υπόλοιπα των δανειακών της υποχρεώσεων με εμπράγματες εξασφαλίσεις σε ακίνητα της Εταιρείας.
Η Διοίκηση της Εταιρείας είναι πεπεισμένη, ότι πρόωρη ανακοίνωση της ανωτέρω καταγγελίας, θα επηρέαζε αρνητικά την ομαλή έκβασή της, και η τυχόν δημοσιοποίησή της θα έβλαπτε σοβαρά τα συμφέροντα των μετόχων, εν όψει ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων για την εξασφάλιση της μακροπρόθεσμης αναδιάρθρωσης των δανειακών υποχρεώσεων της Εταιρείας.
Η Εταιρεία αναφέρει πως θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για κάθε νέα εξέλιξη εν όψει της ολοκλήρωσης των συμφωνιών με τις πιστώτριες Τράπεζες.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης