Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΔΝΤ: Μόνο συμβουλευτικός είναι ο ρόλος μας στη μετά-μνημονιακή Ελλάδα

tags :
ΔΝΤ: Μόνο συμβουλευτικός είναι ο ρόλος μας στη μετά-μνημονιακή Ελλάδα
«Είμαστε πάντα έτοιμοι να στηρίξουμε με τις συμβουλές μας την Ελλάδα», υποστήριξε ο Rice
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει, πλέον, κάποιο οικονομικό πρόγραμμα με την Ελλάδα και ως εκ τούτου ο ρόλος του στη μετά-μνημονιακή εποπτεία είναι απλά συμβουλευτικός, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου, Gerry Rice.
Ο κ. Rice απέφυγε να σχολιάσει τα πολιτικά τεκταινόμενα στη χώρα και περιορίστηκε να αναφέρει ότι μαζί με τους υπόλοιπους θεσμούς που καταφθάνουν την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα θα είναι και η αντιπροσωπεία του Ταμείου.
«Ο ρόλος μας είναι απλά συμβουλευτικός.
Η αντιπροσωπεία μας θα βρεθεί στην Αθήνα για να συζητήσει με τις ελληνικές αρχές και είναι πάντα έτοιμη να προσφέρει βοήθεια σε τεχνικό επίπεδο», τόνισε χαρακτηριστικά.
Επίσης δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, καθώς, όπως είπε μετά το πέρας της επίσκεψης των θεσμών στην Αθήνα θα υπάρξουν οι καθιερωμένες ανακοινώσεις, στις οποίες και το ΔΝΤ θα εκφράσει τις απόψεις του για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, των δημοσιονομικών μεγεθών αλλά και των προγραμμάτων μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων των τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης