Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – «Γκρεμίζονται» οι τράπεζες, δοκιμάζονται οι αντοχές

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – «Γκρεμίζονται» οι τράπεζες, δοκιμάζονται οι αντοχές
ΑΓΟΡΑ: Χώσιμο και μάλιστα άγριο στις μετοχές των τραπεζών. Αν δεν τραβούσαν τον ΟΠΑΠ στο κλείσιμο η αγορά θα είχε κλείσει αρκετά χαμηλότερα.

Με χαμηλό τζίρο συνεχίζεται η απαξίωση του ΧΑ και αποτυπώνεται η στάση των επενδυτών απέναντι σε όσα συμβαίνουν στη χώρα. Βέβαια για κάποιες μετοχές βλέπε Alpha Bank ο όγκος δεν ήταν χαμηλός.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Όλες πλέον κάτω από 1 ευρώ. Οι επενδυτές δείχνουν τι συμβαίνει αλλά αυτοί που κρατούν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους σφυρίζουν αδιάφορα.

Ευτυχώς δηλαδή που το δυνατό χαρτί του Πρωθυπουργού είναι η οικονομία. Τι άλλο θα ακούσουμε! Δηλαδή φανταστείτε να μην πήγαινε καλά και να μην ήταν το ατού του.

Με όγκο 10,5 εκατ. τεμάχια η Alpha Bank έχασε 9,5%. Η Εθνική με 5,4 εκατ. τεμάχια έχασε 4,2%. Σημειώστε πως προ reverse split τα 20 εκατ. τεμάχια ή 2 εκατ. τεμάχια σημερινά ήταν πολλά για την Εθνική.

Η Eurobank και σήμερα είχε καλύτερη συμπεριφορά όπως έχει και όλο το προηγούμενο διάστημα και έτσι έκλεισε με τις μικρότερες απώλειες στον κλάδο (-2,67%). _

ΟΠΑΠ: Πάλευε τα 8 ευρώ και στις δημοπρασίες, σκέφτηκε κάποιος πως είναι ευκαιρία να τα αγοράσει στα 8,19 ευρώ τα χαρτιά και ας μπορούσε νωρίτερα να τα αγόραζε και κάτω από τα 7,90 ευρώ.

Το θετικό βέβαια έιναι πως ενώ υπήρχαν πολλά κομμάτια ανεκτέλεστα στην τιμή κλεισίματος κάποιος τα μάζεψε όλα και έβαλε και 100 χιλ. τεμάχια επιπλέον για αγορά.

NEXANS: Χωρίς εντολή στο 1,60 ευρώ που είναι η τιμή της δημόσιας πρότασης και είναι ακόμα σε ισχύ. Υπενθυμίζεται πως η Nexans Participations ελέγχει το 89,14%

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Εδώ υπάρχει πλέον ένα σοβαρό θέμα. Η διοίκηση είχε καταγγελία δανείου από Alpha Bank από τον περασμένο Νοέμβριο και δεν ενημέρωσε ως όφειλε.

Μάλιστα το κράτησε κρυφό γιατί όπως λέει θα επηρέαζε αρνητικά την ομαλή έκβαση των διαπραγματεύσεων και θα έβλαπτε τα θέματα των μετόχων.

Αγαπητοί κύριοι της εταιρείας, μήπως να σας αναθέσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η διοίκηση του ΧΑ να γράψετε και τον κανονισμό λειτουργίας;

ΚΟΡΔΕ: Απίστευτο ατόπημα και μάλιστα απίστευτη είναι και η χρονική συγκυρία που διάλεξε να δημοσιεύσει το γεγονός, όπου βέβαια στο μεσοδιάστημα συμφώνησε η Alpha Bank να αναστείλει όλες τις νομικές ενέργειες.

Φυσικά και δεν καταλαβαίνουμε ούτε τη στάση της τράπεζας, όταν το δάνειο είναι ενήμερο και επειδή δεν πιστεύουμε ότι ζούμε σε κόσμο αγγελικά πλασμένο μπαίνουν στη σκέψη μας πολλά.

Η μετοχή έκλεισε με απώλειες 8,14% και στα 0,3160 ευρώ με όγκο 12 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 6,7 εκατ. ευρώ.

ΚΡΕΤΑ: Μέχρι τα 0,80 ευρώ έφτασε η μετοχή και τελικά έκλεισε στα 0,7060 ευρώ με όγκο 68 χιλ. τεμάχια. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τη χρηματιστηριακή της συμπεριφορά το τελευταίο διάστημα.

ΔΕΗ: Από την ενημέρωση των δημοσιογράφων προέκυψαν αρκετά. Αυτό βέβαια που κρατάμε εμείς είναι το κόστος μισθοδοσίας των εργαζομένων που φεύγουν για να μειωθεί το κόστος στις μονάδες που είναι υπό πώληση.

Φεύγουν 244 εργαζόμενοι και γίνεται εξοικονόμηση περί τα 20 εκατ. ευρώ. Για κάντε τη διαίρεση και μετά διαιρέστε και πάλι με το 12 να δείτε τις μηνιαίες αποδοχές.

ΑΜΕΜ: Απανωτά τα χτυπήματα λόγω ανοίγματος τιμών ή βίαιων κινήσεων. Μέσα σε λίγα δεκάλεπτα μετρήσαμε ενεργοποίηση αυτόματου μηχανισμού ελέγχου μεταβλητότητας σε Alpha Bank, FG Europe, Καράτζη, Κρέτα Φαρμς, ΓΕΒΚΑ, Ικτίνο, Τζιρακιάν, Εβροφάρμα, Αλουμύλ, Q&R, Νηρεύς, Unibios με κάποιες από αυτές να ενεργοποιείται δύο φορές μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης