Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ING: Ο Τσίπρας θα μπει στον… πειρασμό των πρόωρων εκλογών, παρά τις υποσχέσεις

ING: Ο Τσίπρας θα μπει στον… πειρασμό των πρόωρων εκλογών, παρά τις υποσχέσεις
Όσον κι αν ο Τσίπρας απορρίπτει το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, θεωρείται πιθανό ότι θα αναγκαστεί να στήσει κάλπες
Σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται ο Αλέξης Τσίπρας περί ολοκλήρωσης της θητείας της κυβέρνησης, οι αναλυτές θεωρούν εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο να αναγκαστεί να στήσει κάλπες πριν το Φθινόπωρο.
Όπως αναφέρεται σε ανάλυση της ING για την Ελλάδα, το 2019 είναι γεμάτο όσον αφορά τις εκλογικές αναμετρήσεις, καθώς θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές αλλά και οι βουλευτικές.
Οι αναλυτές αναφέρονται και στην αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και στη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι δεν προχωρήσει πριν τον Οκτώβριο.
«Υποψιαζόμαστε ότι κάτι τέτοιο κάθε άλλο παρά σίγουρο καθώς ο  κ. Τσίπρας θα μπει στον πειρασμό να οδηγήσει τους Έλληνες στις κάλπες πριν από τότε.
Μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ, είναι πιθανόν να να αναγκαστεί να επιχειρήσει δεσμούς με την κεντροαριστερά, καθώς οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να δίνουν μεγάλο προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ» επισημαίνεται στην ανάλυση.
Στο μεταξύ -σύμφωνα με την ING- ο κ. Τσίπρας σύντομα θα πρέπει να διαβεβαιώσει τους δανειστές κατά τη δεύτερη αξιολόγηση μετά το μνημόνιο, ότι η κυβέρνησή του εξακολουθεί να έχει τη δύναμη να εκπληρώσει τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν σταθερό προβάδισμα στη ΝΔ


Στην ανάλυση γίνεται ειδική αναφορά και στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, όπου παρά την έξοδο από τα προγράμματα, δεν ανέκτησε τον έλεγχο των οικονομικών της.
«Όπως ήταν αναμενόμενο, η καθαρή έξοδος από το μνημόνιο δεν επέτρεψε στην Ελλάδα να ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο των δημοσιοοικονομικών της» επισημαίνεται στην ανάλυση, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται υπό στενή εποπτεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης