Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Δεν θα επιβάλλω κομματική πειθαρχία για τη Συμφωνία των Πρεσπών - Ζητώ υπευθυνότητα από τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ

Γεννηματά: Δεν θα επιβάλλω κομματική πειθαρχία για τη Συμφωνία των Πρεσπών - Ζητώ υπευθυνότητα από τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ
Σφοδρή επίθεση της κυρίας Γεννηματά ενάντια στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα
Ενάντια στην επιβολή κομματικής πειθαρχίας για την ψηφοφορία της Συμφωνίας των Πρεσπών, τάχθηκε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.
Φρόντισε, όμως, να προσθέσει ότι όσοι βουλευτές του κόμματος δεν ψηφίσουν «με υπευθυνότητα», δηλαδή κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, θα υποστούν τις συνέπειες.
Εμφανίστηκε, πάντως, βέβαιη ότι δεν θα υπάρξουν διαρροές από το ΚΙΝΑΛ στη συγκεκριμένη ψηφοφορία.
«Αυτό που περιμένω από τα στελέχη του Κινήματος είναι να συνειδητοποιήσουν τη σοβαρότητα της κατάσταση», δήλωσε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.
Όπως τόνισε, η ίδια βάζει τη συνείδηση των βουλευτών πάνω από την κομματική πειθαρχία, ωστόσο έσπευσε να διευκρινίσει πως ζητά «υπευθυνότητα».
«Τα μηνύματά μου είναι καθαρά (…) Το διακύβευμα είναι πολύ σοβαρό», δήλωσε, ενώ διαβεβαίωσε πως «το Κίνημα θα ψηφίσει ενιαία».
«Όλοι αξιολογούμαστε, όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.
Είναι σεβαστές οι διαφορετικές προσεγγίσεις, όταν όμως φτάνει η κρίσιμη ώρα, όλοι συνειδητοποιούν ότι δεν πρέπει να πληγώσουν την παράταξη», συνέχισε η κ. Γεννηματά.
Ωστόσο, όπως τόνισε, «η πολιτική ενότητα δεν είναι ευχολόγιο, η πολιτική ενότητα χτίζεται».
Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε στις τρέχουσες εξελίξεις, αναφέροντας πως αυτή τη στιγμή η χώρα «βράζει».
«Έχουμε μια κυβέρνηση που είναι αδύναμη να οδηγήσει τη χώρα», δήλωσε.
Αναφορικά με την οικονομία και την ανεργία, η κ. Γεννηματά επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, περηφανεύεται για τη μείωση της ανεργίας. όταν χιλιάδες νέοι έχουν φύγει από τη χώρα, ενώ πολλοί εργάζονται σε καθεστώς μερικής απασχόλησης.
«Είναι περήφανος ο κ. Τσίπρας;», διερωτήθηκε.
Σχετικά με τις εκλογές και το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΚΙΝΑΛ σε μια μελλοντική κυβερνητική συνεργασία, η κ. Γεννηματά τόνισε:
«Το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα θα το απαντήσει ο λαός με την ψήφο του», ενώ κάλεσε τον λαό να γυρίσει την πλάτη του σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.
Παράλληλα, εμφανίστηκε ανοιχτή σε μια κυβέρνηση με προοδευτικό πρόγραμμα.
Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε ότι χρειάζεται να χαραχθούν τα επόμενα βήματα ως χώρα, καλώντας εκ νέου την κυβέρνηση να ορίσει ημερομηνία εκλογών.
Η ίδια επανέλαβε ότι υπάρχει χρόνος για την ψήφιση της συνταγματικής αναθεώρησης, και ειδικότερα του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης