Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Προς άντληση 40 εκατ. ευρώ από διεθνείς επενδυτές ο ΣΚΑΪ με ακριβό επιτόκιο 10%

tags :
Προς άντληση 40 εκατ. ευρώ από διεθνείς επενδυτές ο ΣΚΑΪ με ακριβό επιτόκιο 10%
Το στοίχημα Αλαφούζου, οι προσδοκίες και οι κίνδυνοι
Σε αναζήτηση κεφαλαίων από διεθνείς επενδυτές μέσω της έκδοσης ομολόγου χαμηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες ο όμιλος Αλαφούζου για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.  
Κατά τις ίδιες πληροφορίες το ποσό που θα συγκεντρωθεί υπολογίζεται σε περίπου 40 εκ ευρώ.
Ωστόσο το επιτόκιο που μέχρι στιγμής φαίνεται να διαμορφώνεται είναι της τάξεως του 10%.
Στόχος του ομίλου Αλαφούζου είναι η εξασφάλιση ισχυρής ρευστότητας για το ΣΚΑΪ για τους επόμενους μήνες προκειμένου να επενδύσει σε προγράμματα τα οποία προσδοκά ότι θα αποφέρουν σημαντικά έσοδα και κερδοφορία στον τηλεοπτικό σταθμό.
Η κίνηση αυτή θεωρείται αυξημένου ρίσκου καθώς είναι προφανές ότι αν οι στόχοι δεν επιτευχθούν οι όροι που θα περιέχονται στο δανεισμό μπορούν να οδηγήσουν σε περιπέτειες τον τηλεοπτικό σταθμό.
Από την άλλη πλευρά είναι προφανές ότι αν η κίνηση αυτή συνοδευτεί από σημαντικού ύψους αποδόσεις ο ΣΚΑΪ θα καταστεί ένας από τους πιο ισχυρούς τηλεοπτικούς σταθμούς λαμβάνοντας ισχυρότατα μερίδια αγοράς.
Σε κάθε περίπτωση πάντως οι περικοπές στις οποίες προχώρησε ο όμιλος Αλαφούζου σχετίζονται με την επιλογή μείωσης του ενημερωτικού προγράμματος και ενίσχυση του ψυχαγωγικού.
Άλλωστε η διαφημιστική αγορά στην τρέχουσα περίοδο δεν επενδύει στην ειδησεογραφία αλλά στην ψυχαγωγία η οποία μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη μέσω της αυξημένης τηλεθέασης που δυνητικά μπορεί να επιτευχθεί.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης