Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Macron: Λανθασμένη η αποχώρηση του διεθνούς συνασπισμού από τη Συρία - Συνεχίζουμε τη μάχη κατά του ISIS

tags :
Macron: Λανθασμένη η αποχώρηση του διεθνούς συνασπισμού από τη Συρία - Συνεχίζουμε τη μάχη κατά του ISIS
Macron: Λανθασμένη η αποχώρηση του διεθνούς συνασπισμού από τη Συρία - Συνεχίζουμε τη μάχη κατά του ISIS
Ο πρόεδρος της Γαλλίας E. Macron διαβεβαίωσε σήμερα (17/1) ότι η χώρα του θα συνεχίσει να μάχεται το Ισλαμικό Κράτος και τον επόμενο χρόνο "στους κόλπους του διεθνούς συνασπισμού", χαρακτηρίζοντας "λανθασμένη" οποιαδήποτε βεβιασμένη απόφαση για την αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων από την περιοχή του Λεβάντε.
"Η αποχώρηση από τη Συρία των Αμερικανών συμμάχων μας δεν πρέπει να μας απομακρύνει από τον στρατηγικό στόχο μας: την εξάλειψη του Νταές (σ.σ. αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ), στερώντας από αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση κάθε έδαφος και εμποδίζοντας την επανεμφάνισή του", επέμεινε, σε ομιλία του σε στρατιώτες σε μια βάση του Στρατού Ξηράς κοντά στην Τουλούζη.
"Η μάχη δεν τελείωσε", πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας "τους τέσσερις Αμερικανούς φίλους μας" που σκοτώθηκαν την Τετάρτη στη Συρία, στην πόλη Μάνμπιτζ, σε μια επίθεση αυτοκτονίας την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το ΙΚ.
Τους επόμενους μήνες "θα προσαρμόσουμε τις στρατιωτικές δυνάμεις μας ανάλογα με τις επιχειρήσεις και την πολιτική κατάσταση" αλλά "παραμένουμε δεσμευμένοι να συμμετάσχουμε στη σταθεροποίηση της περιοχής", συνέχισε.
"Η βιασύνη να αποσυρθούμε θα ήταν λάθος", κατέληξε ο Macron.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατέλαβε εξαπίνης τους συμμάχους του, στα μέσα Δεκεμβρίου, ανακοίνωνοντας ότι ο διεθνής συνασπιμός "νίκησε" το Ισλαμικό κράτος και διατάζοντας την άμεση αποχώρηση των 2.000 Αμερικανών στρατιωτών που σταθμεύουν στη Συρία.
Όσο περνούσαν οι ημέρες ωστόσο, το χρονοδιάγραμμα την αποχώρησης αυτής έγινε ολοένα και πιο αόριστο.
Η αμερικανική κυβέρνηση έθεσε επίσης όρους για την ολοκλήρωσή της, όπως την προστασία των συμμάχων των ΗΠΑ στη Συρία.
Η Γαλλία, όπου από το 2015 έχουν σημειωθεί πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις με δράστες τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, συμμετέχει στον διεθνή συνασπισμό με 1.200 στρατιωτικούς, με αεροπορικές επιχειρήσεις (το 5-10% των αεροπορικών επιδρομών γίνεται από γαλλικά αεροσκάφη), με ειδικές δυνάμεις στη Συρία, ενώ εκπαιδεύει και μονάδες του ιρακινού στρατού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης