Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δεν βιάζεται η κυβέρνηση να φέρει την συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή, έχει εξασφαλίσει 153 ψήφους - Τι υποστηρίζει η ΝΔ

tags :
Δεν βιάζεται η κυβέρνηση να φέρει την συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή, έχει εξασφαλίσει 153 ψήφους - Τι υποστηρίζει η ΝΔ
Επικοινωνιακή αντεπίθεση από Μαξίμου που δεν βιάζεται να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή
Στην κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών - η οποία έχει εξασφαλιστεί - στρέφεται το ενδιαφέρον μετά την επιβεβαίωση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στην κυβέρνηση Τσίπρα.
Τα νέα δεδομένα στους βουλευτές του Ποταμιού που αποφάσισαν ψήφο κατά συνείδηση για την συνθήκη των Πρεσπών οδηγούν τον πρωθυπουργό να ζητήσει εναλλακτικές λύσεις στα πρόσωπα βουλευτών που μέχρι τώρα είχαν αρνηθεί τη συμφωνία των Πρεσπών.
Την ίδια ώρα, το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να φέρει τη διαδικασία προς ψήφιση με διαδικασία fast track, καλώντας μάλιστα τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε ντιμπέιτ.
Συνεπώς, παρά τα σενάρια των προηγούμενων ημερών που ήθελαν άμεση κατάθεση στη Βουλή της συμφωνίας των Πρεσπών, όλα συγκλίνουν ότι η κυβέρνηση θα πάρει το χρόνο της με κυβερνητικές πηγές να επισημαίνουν ότι στο Μέγαρο Μαξίμου δεν βιάζονται. Με πιθανό το ενδεχόμενο μάλιστα, να έρθει στο κοινοβούλιο στα τέλη του Ιανουαρίου.
Τη δεδομένη στιγμή, η αναταραχή που έχει δημιουργηθεί στα κόμματα της αντιπολίτευσης βολεύει το Μέγαρο Μαξίμου και ικανοποιεί προς το παρόν, την στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος, σύμφωνα με πολιτικούς παράγοντες, αν και δημοσίως αναφέρει ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019, κινείται με βασικό σενάριο την προσφυγή στις κάλπες τον Μάιο.
Όλη η στρατηγική του κυβερνώντος κόμματος, έχει χτιστεί πάνω στις τετραπλές κάλπες την Άνοιξη.
Σε κάθε περίπτωση, το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί μια επικοινωνιακή αντεπίθεση η οποία αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες μέρες με στόχο να εξασφαλιστούν οι 153-154 βουλευτές οι οποίοι θα υπερψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών.
Σε αυτό το πλαίσιο, θα δοθεί στον κυριακάτικο τύπο το κείμενο της συμφωνίας προκειμένου να αναλυθούν όλες οι πτυχές της ενώ σήμερα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου.
Στο μεταξύ, το νέο πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης θα είναι η πρόκληση - πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ντιμπέιτ με αποκλειστικό θέμα την συμφωνία των Πρεσπών. Καθώς φαίνεται, αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο θα «σηκώσει» αρκετά το Μέγαρο Μαξίμου το αμέσως επόμενο διάστημα διότι εκτιμά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μειονεκτεί στα επιχειρήματά του σε ότι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών.
Προτάσσοντας μάλιστα, τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος με το επικοινωνιακό του ταλέντο, όπως θεωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ, θα προσφέρει τα μέγιστα και θα αναδείξει τη διαφορά ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα αφού όπως υποστηρίζουν στην Κουμουνδούρου, η ΝΔ δεν έχει επιχειρήματα αλλά κινείται με βάση την ψηφοθηρία ενόψει των εκλογών.  

ΝΔ: Η Διακοίνωση επιδεινώνει τη συμφωνία των Πρεσπών

Στη στρατόπεδο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επιμένουν στην σκληρή γραμμή απέναντι στην κυβέρνηση και κάνουν λόγο για πρωτοφανή πολιτική ανωμαλία από την πλευρά της, εμένοντας στον χαρακτηρισμό περί κυβέρνησης «κουρελού» καθώς, όπως σημειώνουν στελέχη της Πειραιώς, τώρα πλέον ο Αλέξης Τσίπρας ψάχνει να βρει κι άλλους πρόθυμους βουλευτές που θα κυρώουν τη συμφωνία των Πρεσπών.
Επιπροσθέτως, κατηγορούν το Μαξίμου για αλαζονική συμπεριφορά και διχαστική αντίληψη και σημειώνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα έρθει στη Βουλή ενώπιον όλων των κομμάτων και του ελληνικού λαού για να απολογηθεί και να πει γιατί πήρε την απόφαση να κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών.
Η ΝΔ περνά στην αντεπίθεση σε ότι αφορά την Διακοίνωση των Σκοπίων προς το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με πηγές του κόμματος να σημειώνουν ότι από το περιεχόμενο της επιβεβαιώνεται πλέον ότι στο Σύνταγμα των Σκοπίων γίνεται αναφορά και σε «μακεδονικό λαό»!
«Η Διπλωματική διακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από τον κ. Τσίπρα όχι μόνον δεν μεταβάλλει στο παραμικρό την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά φαίνεται να την επιδεινώνει ακόμα περισσότερο» λένε χαρακτηριστικά πηγές της ΝΔ.
«Έως τώρα γνωρίζαμε ότι βάσει της συμφωνίας των Πρεσπών η Ελλάδα είχε δυστυχώς για πρώτη φορά στην Ιστορία της αναγνωρίσει «μακεδονική γλώσσα» και «μακεδονική υπηκοότητα/εθνικότητα».
Με το νέο κείμενο επιβεβαιώνεται πλέον ότι στο Σύνταγμα των Σκοπίων γίνεται αναφορά και σε «μακεδονικό λαό» συμπληρώνουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.
Στον αντίποδα, το Μέγαρο Μαξίμου που επιλέγει να ακολουθεί τη στρατηγική που δεν αφήνει τίποτε να πέσει κάτω, με non paper, επισημαίνει ότι μπορεί στα επιχειρήματα να μην τα πηγαίνει και πολύ καλά η ΝΔ, αλλά από φαντασία σκίζει.
«Μπορεί να άργησαν 24 ώρες τα λαγωνικά της ΝΔ αλλά το ανακάλυψαν το νέο επιχείρημα που θα χρησιμοποιήσουν ως πρόσχημα για να καταψηφίσουν τη συμφωνία.Αφού κατέρρευσε το παραμύθι περί εκχώρησης γλώσσας και εθνότητας, θα αρχίσει τώρα νέο τροπάρι ότι δήθεν εκχωρούμε λαό...», αναφέρουν χαρακτηριστικά στο Μαξίμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης