Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ατομικές συμβάσεις καλεί τους εργαζόμενους να υπογράψουν η Jumbo, που αντιδρούν

tags :
Ατομικές συμβάσεις καλεί τους εργαζόμενους να υπογράψουν η Jumbo, που αντιδρούν
Τι αναφέρει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
Αναστάτωση επικρατεί στους εργαζόμενους της Jumbo τις τελευταίες ημέρες καθώς καλούνται να υπογράψουν νέες τροποποιητικές συμβάσεις εργασίας.
Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, τον Σύνδεσμο Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, το Σωματείο Βόλου και Ιωαννίνων αλλά και το Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου η διοίκηση της Jumbo έχει μοιράσει τροποποιητικές συμβάσεις εργασίας τις οποίες καλεί να υπογράψουν, σε αντίθετη περίπτωση θα απολυθούν.
Ειδικότερα όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «η εργοδοσία  απαιτεί την υπογραφή των εργαζομένων σε μία τροποποιητική σύμβαση εργασίας, στην οποία ελαστικοποιεί ακόμα περισσότερο τον εργάσιμο χρόνο, μετατρέποντας το 5θημερο σε 6ημερο, μεταβάλλοντας ακόμα και το ημερήσιο ωράριο εργασίας από συνεχές σε διακεκομμένο, σύμφωνα με τις ανάγκες της εταιρείας.
Η εργοδοσία ασκεί πίεση έμμεσα και άμεσα, ¨όποιος  δεν υπογράψει, θα βρεθεί στα ταμεία του ΟΑΕΔ¨, στους εργαζόμενους.
Επίσης σε αυτή τη σύμβαση ο εργαζόμενος καλείται να δηλώσει με την υπογραφή του ότι ¨έλαβε πλήρη γνώση του ισχύοντος κώδικα δεοντολογίας και επιχειρηματικής συμπεριφοράς της εργοδότριας εταιρείας, όπως έχει εγκριθεί με αποφάσεις του Δ.Σ. αυτής¨ , χωρίς να γνωρίζει καν ο εργαζόμενος τι είναι αυτό».
Τα Σωματεία με επιστολή τους στον Υπουργό Εργασίας ζητούν άμεση συνάντηση για το θέμα, το οποίο έχει προκαλέσει μεγάλο θόρυβο και αναστάτωση στην αγορά.
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι επιθυμούν να διεξαχθεί τριμερής συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του υπουργείου, της επιχείρησης και των δικών τους για να συζητηθούν όλα τα θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα αλλά κυρίως αυτό του ωραρίου.
Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας καταγγελίες για «εργασιακό Μεσαίωνα» στα καταστήματά των Jumbo, ενώ κατά καιρούς έχουν γίνει και απεργιακές κινητοποιήσεις εργαζομένων σε κάποια καταστήματα
που διαμαρτύρονταν για ελαστικά ωράρια, χαμηλά ημερομίσθια και εκ περιτροπής εργασίας.
Ο ιδιοκτήτης πάντως των Jumbo Aπόστολος Βακάκης σε όλα αυτά, απαντά με αριθμούς, λέγοντας πως στην εποχή της χειρότερης κρίσης για την Ελλάδα δεν έχει προβεί σε απολύσεις ή μειώσεις αποδοχών, ενώ απασχολεί πάνω από 2.800 μόνιμους εργαζόμενους και πάνω από 1.200 εποχικούς.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης