Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Τσίπρας έχει ταλέντο στα... πολιτικά ακροβατικά - Η Συμφωνία των Πρεσπών το μεγαλύτερο επίτευγμά του

Ο Τσίπρας έχει ταλέντο στα... πολιτικά ακροβατικά - Η Συμφωνία των Πρεσπών το μεγαλύτερο επίτευγμά του
Σύμφωνα με το Bloomberg, εάν η Βουλή κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Αλέξης Τσίπρας θα καταφέρει να αντισταθμίσει τα λάθη κατά την οικονομική κρίση
Την πορεία του Αλέξη Τσίπρα κατά την παραμονή του στο Μέγαρο Μαξίμου σχολιάζει το Bloomberg, εστιάζοντας στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αλλά και στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Στο ίδιο άρθρο δίνεται και μια ερμηνεία στο «διαζύγιο» Τσίπρα-Καμμένου.
«Ο πρωθυπουργός ήταν σίγουρος ότι θα αντέξει έως τον Σεπτέμβριου στην ηγεσία μιας κυβέρνησης μειοψηφίας ή τουλάχιστον θα έχει αρκετό χρόνο να περάσει κάποια τελευταία μέτρα για τη χαλάρωση των πολιτικών λιτότητας που επιβλήθηκε στην Ελλάδα στο πλαίσιο των προγραμμάτων διάσωσης.
Από την πλευρά του, ο κ. Καμμένος έπρεπε να διαφυλάξει την αξιοπιστία του απέναντι στους εθνικιστές ψηφοφόρους, οι οποίοι είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών διότι πιστεύουν ότι μόνο η Βόρεια Ελλάδα έχει δικαίωμα στο όνομα Μακεδονία» σχολιάζει ο αρθρογράφος.
Στόχος της κυβέρνησης είναι η Συμφωνία των Πρεσπών να περάσει με 151 ψήφους.
«Το ότι ο Τσίπρας είναι καλός σε τέτοια πολιτικά ακροβατικά είναι λόγω της εμπειρίας που έχει αποκτήσει από τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας πριν από τέσσερα χρόνια, ως ο νεότερος πρωθυπουργός σε 150 χρόνια.
Έχει περάσει μέσα από μια μεγάλη οικονομική κρίση, πρόωρες εκλογές, ψηφοφορίες εμπιστοσύνης και εσωκομματικές διαμάχες.
Αν και δεν είναι πια ο αριστερός ο οποίος ανέβηκε στην εξουσία υποσχόμενος το τέλος της λιτότητας και να απελευθερώσει την Ελλάδα από τη δικτατορία των δανειστών, παραμένει ένας πολιτικός που αρέσκεται να αναλαμβάνει ρίσκα.
Ακόμα κι αν χάσει τις επόμενες εκλογές, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, έχει σημειώσει μια σημαντικά πορεία» σχολιάζει το Bloomberg.
Ο Τσίπρας θέλει να μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που έλυσε τη διαμάχη με την πΓΔΜ, καθώς η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του, αλλά και ως ο ηγέτης που ξεπέρασε την οικονομική κρίση.
Το τελευταίο όμως δεν ισχύει, καθώς αν και η Ελλάδα έχει βγει από το μνημόνιο, δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο.
Η ανεργία είναι κοντά στο 19%, η οικονομική ανάπτυξη είναι στο 2%, οι Έλληνες ειναι οι τρίτοι πιο δυστυχισμένοι άνθρωποι στην ΕΕ, μετά τους Βούλγαρους και τους Κροάτες, και εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους με διαδηλώσεις.
«Με άλλα λόγια, οι Έλληνες δεν θα θυμούνται τη θητεία του Τσίπρα ως περίοδο ανάκαμψης.
Και οι Αριστεροί στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη, θα τον θυμούνται ως προδότη, καθώς σε αντίθεση με τις προεκλογικές του υποσχέσεις, αγκάλιασε τις πολιτικές λιτότητας και υπονόμευσε τις δυνατότητες των Αριστερών κομμάτων παντού κάνοντας τα να φαίνονται μη-σοβαρά και ανίκανα να εφαρμόσουν τα πιστεύω τους» αναφέρεται στο δημοσίευμα του Bloomberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης