Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσιόδρας: Εκλογές το Μάιο – Δύσκολο να εξαντλήσει την τετραετία ο Τσίπρας

Τσιόδρας: Εκλογές το Μάιο – Δύσκολο να εξαντλήσει την τετραετία ο Τσίπρας
Με απόλυτη πλειοψηφία θα περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών είπε ο κ.Τσιόδρας
Την εκτίμηση ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το Μάιο διατύπωσε ο εκπρόσωπος του Ποταμιού, Δ. Τσιόδρας, ο οποίος υποστήριξε ότι αν και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλει να εξαντλήσει την τετραετία, είναι δύσκολο να το πετύχει.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο 24/7 ο κ.Τσιόδρας εκτίμησε πως η Συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει με απόλυτη πλειοψηφία, επισημαίνοντας πως οι βουλευτές του Ποταμιού δεσμεύτηκαν να μην αποχωρήσουν από το κόμμα στο δρόμο προς τις κάλπες.
«Δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας στη Συμφωνία των Πρεσπών γιατί υπάρχουν αντίθετες απόψεις στο κόμμα όπως και στην κοινωνία.
Ψαριανός και Αμυράς είπαν ότι δεν είναι θετικοί και δεν θα ψηφίσουν.
Συζητήσαμε και το ενδεχόμενο της αποχής για να δείξει το Ποτάμι τη δυσαρέσκειά του για τις εξελίξεις αλλά τελικά καταλήξαμε σε ψήφο κατά συνείδηση.
Κατά τη γνώμη μου κομματική πειθαρχία μπαίνει μόνο σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Στα υπόλοιπα ζητήματα ακόμη και μεγάλα όπως αυτό, θα έπρεπε και στα υπόλοιπα κόμματα να μην τίθεται κομματική πειθαρχία.
Το κλίμα χθες στο Πολιτικό Συμβούλιο δεν ήταν συγκρουσιακό, δεν υπήρχε ένταση παρά τις διαφορετικές απόψεις» υπογράμμισε ο κ.Τσιόδρας, ο οποίος αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής από τη ΝΔ.
«Δεν ξέρω τι νόημα έχει μετά την ψήφο εμπιστοσύνης, να καταθέσει πρόταση μομφής η ΝΔ.
Ζήτημα πολιτικής νομιμοποίησης αυτής της κυβέρνησης τίθεται κατά τη γνώμη μου γιατί δεν αντανακλάται στο κοινοβούλιο το εκλογικό αποτέλεσμα.
Θα έπρεπε είτε να αναζητηθεί νέος εταίρος είτε η χώρα να πάει σε εκλογές» είπε ο κ.Τσιόδρας, αναφέροντας πως «υπάρχει περίπτωση ο Τσίπρας να θέλει εξάντληση της τετραετίας ωστόσο είναι δύσκολο, πιθανή εκδοχή ο Μάιος» τόνισε ο εκπρόσωπος του Ποταμιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης