Κακλαμάνης: Οι ακραίες τάσεις ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια δηλητηριάζοντας τα ιδεώδη της Ευρώπης

Κακλαμάνης: Οι ακραίες τάσεις ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια δηλητηριάζοντας τα ιδεώδη της Ευρώπης
Ο Νικήτας Κακλαμάνης επισημαίνει τον κίνδυνο ανόδου της ακροδεξιάς
Τον κίνδυνο της ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη περιγράφει με άρθρο του στην εφημερίδα «Εστία» ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.
Το άρθρο φέρει τον τίτλο: «Τα... μανιτάρια της ακροδεξιάς» και σ΄αυτό ο κ. Κακλαμάνης, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Οι ακραίες τάσεις ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια δηλητηριάζοντας τα ιδεώδη της Ευρώπης, όπως τουλάχιστον, είχαν αρχικά προσδιοριστεί κατά την Ένωσή της.
Η συνταγή είναι γνωστή: Πρόκειται για την εκμετάλλευση και διαστρέβλωση του λαϊκού αξιακού συστήματος, όπου η φιλοπατρία γίνεται πατριδοκαπηλία και ο αγνός εθνισμός γίνεται εθνικισμός».
Σε άλλο σημείο του άρθρου του, ο αντιπρόεδρος της Βουλής σημειώνει: «Τόσο στην Ελλάδα όσο και σε πολλά ακόμα ευρωπαϊκά κράτη, όπως η Σουηδία, η Φινλανδία, η Δανία, η Αυστρία, η Ουγγαρία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Τσεχία, η Πολωνία και η Ιταλία, η άνοδος της ακροδεξιάς αποτελεί "φυσική" αντίδραση σε ένα εμφανώς αφύσικο ευρωπαϊκό περιβάλλον. Πρόκειται, δηλαδή, για μια αναμενόμενη, ωστόσο, εξαιρετικά δηλητηριώδη προέκταση μιας προβληματικής που εκφύεται πάνω στην κατάρρευση των ευρωπαϊκών ιδεωδών».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS