Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ματ από Le Pen ενόψει ευρωεκλογών - «Δεν είναι προτεραιότητα η έξοδος από το ευρώ»

tags :
Γαλλία: Ματ από Le Pen ενόψει ευρωεκλογών - «Δεν είναι προτεραιότητα η έξοδος από το ευρώ»
Η Le Pen επέλεξε τον 23χρονο  Jordan Bardella, εμβληματική φυσιογνωμία του κινήματος των κίτρινων γιλέκων, ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της
Μπορεί η έξοδος της Γαλλίας από την Ευρωζώνη να ήταν στο παρελθόν βασικό αίτημα του προγράμματος του National Rally της Marine Le Pen, αλλά μόλις οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι μπορεί να διεκδικήσει την γαλλική προεδρία στις επόμενες εκλογές, η ρητορική επί του θέματος... άλλαξε.
Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Ipsos, η Le Pen έχει βελτιώσει στο 29% τα επίπεδα αποδοχής της, με τον νυν πρόεδρο E. Macron να έχει αποδοχή μόλις για το 23% του γαλλικού πληθυσμού.

Ο λόγος της αλλαγής αυτής περικλείεται στις αναταραχές που έχουν ξεσπάσει στη χώρα με το κίνημα των "κίτρινων γιλέκων", με τον Macron να υποπέφτει από λάθος σε λάθος στους χειρισμούς του.
Και καθώς η δημοτικότητά του μειώνεται σε πρωτοφανή χαμηλά επίπεδα, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κόμμα της πρώην αντιπάλου του για την προεδρία, του National Rally της Marine Le Pen, έχει ξεπεράσει «En Marche» του Macron στη δημοτικότητα.
Την ίδια ώρα, η Le Pen κάνει μια αξιοσημείωτη αλλαγή στην πλατφόρμα του κόμματός της, προφανώς για να προσπαθήσει να γίνει πιο ελκυστική σε περισσότερους κεντρώους Ευρωπαίους.
Σύμφωνα με την RT France, η Le Pen δήλωσε στον Τύπο ότι η αποχώρηση από το ευρώ δεν είναι πλέον "προτεραιότητα" για το National Rally.
"Αναμφισβήτητα, το ευρώ είναι ένα χτύπημα για τη Γαλλία", αλλά το "έξω" δεν αποτελεί πλέον προτεραιότητα", δήλωσε η Le Pen, υποστηρίζοντας τη μεταβολή της νομισματικής διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
"Αν αλλάξουμε τη νομισματική" διακυβέρνηση θα δούμε ότι αρκεί ώστε η γαλλική οικονομία να ανακτήσει τα μειονεκτήματα που έχουν δημιουργηθεί από το νόμισμα.
Είμαστε ρεαλιστές, δεν είμαστε ιδεολόγοι", δήλωσε η πρόεδρος του National Rally.
Αν και η αντίθεσή της προς το ευρώ δεν θα αποτελεί πλέον προτεραιότητα, η Le Pen είχε μιλήσει απαξιωτικά για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ένα σημάδι ότι στρέφεται προς ένα οικονομικά λαϊκιστικό πρόγραμμα που στοχεύει στην ανισότητα και τη μετανάστευση.
Αντί να κατευθύνει τις πολιτικές της προς όφελος των ευρωπαίων εργαζομένων, η εστίαση της ΕΚΤ στον πληθωρισμό την οδήγησε σε μια πολιτική νομισματικής τόνωσης που συνέβαλε στη διεύρυνση της ανισότητας, είχε αναφέρει.
"Η δημιουργία χρήματος από την ΕΕ, αντί να αποστέλλεται στους οργανισμούς που επενδύουν στην πραγματική οικονομία ή ακόμα και απευθείας στα κράτη... είναι για τις τράπεζες", ανέφερε.
Επίσης, η Le Pen επέλεξε τον 23χρονο  Jordan Bardella, εμβληματική φυσιογνωμία του κινήματος των κίτρινων γιλέκων, ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της.
«Στο πλαίσιο της υγειούς λαϊκής εξέγερσης των κίτρινων γιλέκων, αυτές οι ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου 2019, προσφέρουν την ευκαιρία να τερματιστεί η πολιτική κρίση που γεννήθηκε από την αδιαλλαξία, από την περιφρονηση της μεσαίας τάξης, την δημοσιονομική ληστεία, την αποξένωση ενός προέδρου με ενοχλητική συμπεριφορά, με ανησυχητική συμπεριφορά και ανίκανου στα καθήκοντά του», δήλωσε η Le Pen, ανοίγοντας την προεκλογική της εκστρατεία.

www.bakingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης