Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Υποχώρησαν κατά -0,9% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Δεκέμβριο του 2018

Βρετανία: Υποχώρησαν κατά -0,9% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Δεκέμβριο του 2018
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία αυξήθηκαν κατά +3%
Πτώση σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία, σε μηνιαία βάση, τον Δεκέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (18/1) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο όγκος λιανικών πωλήσεων υποχώρησε κατά -0,9% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2018, όταν και είχε σημειωθεί άνοδος κατά +1,3% την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -0,8%
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιναικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά +3% έναντι ετήσιας ανόδου +3,6% τον προηγούμενο μήνα, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +3,4%.
Σύμφωνα με την ONS, όλοι οι τομείς των λιανικών πωλήσεων σημείωσαν πτώση, εκτός από αυτούς των τροφίμων και των καυσίμων, ενώ για το σύνολο του τελευταίου τριμήνου του 2018, ο όγκος λιανικών πωλήσεων υποχώρησε κατά -0,2% σε τριμηνιαία βάση.
Εφόσον εξαιρεθούν οι τιμές των καυσίμων, ο συνολικός όγκος των λιανικών πωλήσεων υποχώρησε κατά -1,3% σε μηνιαία βάση, ενώ σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2017, η άνοδος περιορίστησε στο +2,6%.
Οι πωλήσεις μέσω διαδικτύου αντιπροσώπευαν το 20% του συνολικού λιανικού εμπορίου για τον Δεκέμβριο, με την ετήσια άνοδο να διαμορφώνεται στο +13,9%, με τις διαδικτυακές πωλήσεις οικιακών ειδών να καταγράφει «άλμα» της τάξεως οτυ +18,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης