Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Η δεύτερη σύνοδος Trump - Kim δε θα βοηθήσει ιδιαίτερα τη διαδικασία αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου

CNBC: Η δεύτερη σύνοδος Trump - Kim δε θα βοηθήσει ιδιαίτερα τη διαδικασία αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η δεύτερη σύνοδος κορυφής ανάμεσας σε ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα είναι καλή για τη διπλωματία, αλλά όχι τόσο για την αποπυρηνικοποίηση
Στο γεγονός ότι μία δεύτερη σύνοδος κορυφής ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, και τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, Kim Jong un, δεν αναμένεται να συμβάλει στην πρόοδο της διαδικασίας αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου, αναφέρθηκε σήμερα το δίκτυο CNBC, με αφορμή τις συναντήσεις αξιωματούχων των δύο χωρών που γίνονται αυτές τις ημέρες, με στόχο να οριστικοποιηθεί η δεύτερη σύνοδος.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το CNBC, «επτά μήνες μετά την πρώτη συντάντηση ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας, η Πιονγιάγνκ έχει κάνει λίγα πράγματα ώστε να εξαλείψει το πυρηνικό της οπλοστάσιο, ένα σενάριο το οποίο οι πολιτικοί παρατηρητές δε βλέπουν να αλλάζει ακόμα και μετά από μία δεύτερη ή μία τρίτη σύνοδο.
Ο κορυφαίος πρέσβης της Βόρειας Κορέας, Kim Yong Chol, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ουάσιγκτον ώστε να συζητήσει την προοπτική μίας δεύτερης συνόδου κορυφής μεταξύ του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump, και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un, η οποία θα μπορούσε να λάβει χώρα ακόμα και τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, σύμφωνα με αναφορές».
Παράλληλα, το δημοσίευμα προσθέτει πως «η προοπτική για περισσότερες συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο είναι αδιαμφισβήτητα μία θετική εξέλιξη», καθώς «ο κατικός διάλογος βοηθάει στον περιορισμό των συγκρούσεων στην κορεατική χερσόνησο, διευκρινίζοντας ωστόσο πως «σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν αναμένεται να ωθήσει τη Βόρεια Κορέα στην αποπυρηνικοποίηση».
«Αντίθετα, οι Trump και Kim μπορεί απλά να προσπαθήσουν να διατηρήσουν διαύλους επικοινωνίας και να αποφύγουν τους θερμούς διαξιφισμούς που καθόρισαν τη σχέση τους το 2017», αναφέρει το CNBC.
«Και οι δύο ηγέτες θα μπορούσα να προσφέρουν επαρκή ευελιξία και παραχωρήσεις ώστε να αναζωογονήσουν μία διαδικασία δέσμευσης, η οποία σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές είχε χάσει δυναμική, όπως αναφέρουν σε σημείωμά τους οι αναλυτές της Eurasia Group.
Ο Trump και ο Kim είναι από πολλές απόψεις, ικανοποιημένοι με το status quo, ο Kim δεν ανησυχεί πια για ένα πλήγμα από τον αμερικανικό στρατό, έχει καταφέρει να προωθήσει την παγκόσμια εκστρατεία δημοσίων σχέσεων, ενώ ο Trump διεκδικεί μία ιστορική νίκη στη σταθεροποίηση του Βορρά, σύμφωνα με τους αναλυτές.
Ενώ η Πιονγιάνγκ δεν έχει προχωρήσει σε κάποια πυραυλική δοκιμή από τα τέλη του 2017, δεν έχει ακόμα αποσυναρμολογήσει όλες τις πυρηνικές εγκαταστάσεις», αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο τους αναλυτές της Eurasia, προσθέτοντας ότι «η αργή πρόοδος της Πιονγιάνγκ έχει υπογραμμιστεί από το γεγονός ότι η Ουάσιγκτον δεν έχει ακόμα θέσει μία σκληρή προθεσμία για την αποπυρηνικοποίηση».
«Αυτό δίνει χρόνο στον Trump ώστε να τονίσει την ιδέα το 2020 ότι χρειάζεται μία ακόμα θητεία ώστε να την ολοκληρώσει, και ότι μόνο αυτός μπορεί να το κάνει», καταλήγει το CNBC.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης