Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Η Βρετανία θα πρέπει να ψηφίσει στις ευρωεκλογές, αν δεν έχει αποχωρήσει από την ΕΕ μέχρι τις 2 Ιουλίου 2019

Κομισιόν: Η Βρετανία θα πρέπει να ψηφίσει στις ευρωεκλογές, αν δεν έχει αποχωρήσει από την ΕΕ μέχρι τις 2 Ιουλίου 2019
Οι Βρετανοί θα πρέπει να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, εάν η Βρετανία βρίσκεται ακόμη στην ΕΕ κατά την πρώτη συνεδρίαση της νέας ολομέλειας στις 2 Ιουλίου 2019, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς
Οι Βρετανοί θα πρέπει να επιλέξουν τους αντιπροσώπους τους στο επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εάν η χώρα βρίσκεται ακόμη στην ΕΕ κατά την πρώτη συνεδρίαση της νέας ολομέλειας, στις 2 Ιουλίου 2019, δήλωσε σήμερα (18/1/2019) ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.
Ο κ. Σχοινάς δήλωσε σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι η Κομισιόν δεν έχει λάβει κανένα αίτημα από το Λονδίνο για επέκταση της προθεσμίας της 29ης Μαρτίου για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ και επομένως μια τέτοια συζήτηση είναι θεωρητική.
«Εμείς ... ως θεματοφύλακας των Συνθηκών της ΕΕ, συνιστούμε προσοχή με οποιαδήποτε πρόταση που θα μπορούσε να θέσει εν αμφιβόλω το δικαίωμα των πολιτών της ΕΕ να ψηφίζουν στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.
«Έχουμε ένα νομικά συγκροτημένο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το οποίο απαιτεί άμεσα εκλεγμένους ευρωβουλευτές από όλα τα κράτη μέλη το αργότερο την πρώτη ημέρα της νέας θητείας του νέου κοινοβουλίου, η οποία αυτή τη φορά πέφτει στις 2 Ιουλίου», συνέχισε ο κ. Σχοινάς.
«Αυτή είναι η νομική κατάσταση.
Ως θεματοφύλακες της Συνθήκης θα προτιμούσαμε να παραμείνουμε εντός της ισχύουσας έννομης τάξης», πρόσθεσε.
Σημειώνεται ότι εκπρόσωπος της Κομισιόν γνωστοποίησε σήμερα πως ο πρόεδρος Jean - Claude Juncker θα μιλήσει αργότερα σήμερα με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Theresa May, τηλεφωνικώς.
Η επικοινωνία θα πραγματοποιηθεί πριν από μια νέα δήλωση της May σχετικά με τη νέα της προσέγγιση για την εξασφάλιση μιας συμφωνίας για το Brexit, την ερχόμενη Δευτέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης