Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δια χειρός Alpha το γύρισμα, ποιες μετοχές πρωταγωνίστησαν

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δια χειρός Alpha το γύρισμα, ποιες μετοχές πρωταγωνίστησαν
ΑΓΟΡΑ: Υψηλή μεταβλητότητα, όπως την ανέμεναν άλλωστε οι αναλυτές, αλλά αυτή είναι και η ομορφιά του χρηματιστηρίου και χρειαζόμαστε ωραίες συνεδριάσεις, γιατί οι προηγούμενες ήταν για ύπνο βαθύ.

Καλός και ο τζίρος αφού είχε δυνατό γύρισμα με τις τράπεζες πάντως να κάνουν μεγάλο όγκο. Τώρα λόγω της τιμής που έχουν ο τζίρος δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλός.

Φανταστείτε όμως να ήταν η Alpha Bank στα 2 ευρώ και ο όγκος στα 10 εκατ. τεμάχια. Θα ήταν συν 10 εκατ. ευρώ ο τζίρος στο ΧΑ.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Υψηλό στις 620,25 μονάδες και χαμηλό στις 609,17 μονάδες. Λίγο πριν τις δημοπρασίες ήταν στις 615,68 μονάδες και στο -0,21%.

Τελικά λόγω του καλού κλεισίματος της Alpha Bank και το μάζεμα των απωλειών της Eurobank ξανά στις δημοπρασίες έκλεισε στις 617,37 μονάδες με οριακή άνοδο 0,07%.

Ξεχώρισαν πάντως αρκετές μετοχές αν και τα περισσότερα βλέμματα ήταν όπως είναι αναμενόμενο στραμμένα στις τράπεζες.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Το ταμπλό δείχνει πως το μεγάλο fund που πουλούσε εδώ και αρκετές συνεδριάσεις τελείωσε ή τελειώνει και η μετοχή ανέπνευσε.

Με όγκο 292 χιλ. τεμάχια έκλεισε στα 5,75 ευρώ με άνοδο 3,05%. Βέβαια στους πωλητές έμειναν 56 χιλ. τεμάχια ανεκτέλεστα.

ALPHA BANK: Αφού έγραψε νέο χαμηλό στα 0,8825 ευρώ έκλεισε στα 0,95 ευρώ με άνοδο 4,40% μεγάλο όγκο 10,4 εκατ. τεμάχια και αποτίμηση 1,46 δισ. ευρώ

ΟΠΑΠ: Βελτιωμένη η συμπεριφορά της μετοχής στις τελευταίες συνεδριάσεις. Χθες (17/1) έκλεισε με άνοδο στις δημοπρασίες αλλά μπήκε μεγάλη εντολή αγοράς στην τιμή κλεισίματος.

Έτσι σήμερα συνέχισε και έφτασε μέχρι τα 8,45 ευρώ για να κλείσει τελικά στα 8,35 ευρώ με άνοδο 1,95% και όγκο 827 χιλ. τεμάχια.

JUMBO: Με δυνατή εντολή αγοράς στις δημοπρασίες έκλεισε στα 14,10 ευρώ και στο +2,47%.

FOURLIS: Βγήκαν και σήμερα πολλά κομμάτια και ο πωλητής αν και πριν από μερικές συνεδριάσεις δεν «πλήγωνε» τη μετοχή, σήμερα το έκανε.

Την πήγε μέχρι τα 3,7750 ευρώ που είναι νέο χαμηλό. Με το γύρισμα της αγοράς προσπάθησε να πλησιάσει τα 4 ευρώ κάνοντας καλή αντίδραση αλλά βγήκαν πολλά χαρτιά.

Τελικά έκλεισε στα 3,81 ευρώ με απώλειες 4,75% και όγκο 230 χιλ. τεμάχια. Εκτιμούμαι πως η ολοκλήρωση των πωλήσεων θα δώσει καλή αντίδραση. Θα περιμέναμε προς τα 3,60 ευρώ ή εκεί γύρω να τοποθετηθούμε ανάλογα και με τον όγκο.

ΕΥΔΑΠ: Έφυγε από την υψηλή κεφαλαιοποίηση και είδε άσπρη μέρα. Στα 5,26 ευρώ με άνοδο 3,95% και όγκο 128 χιλ. τεμάχια.

ΚΡΕΤΑ: Ο όγκος στις 120 χιλ. τεμάχια και η άνοδος της μετοχής στο +13,31%. Η τιμή στα 0,80 ευρώ και είχε σημαντικό premium έναντι του δικαιώματος.

Όμως είναι μικρή η αύξηση και χρειάζεσαι 100 δικαιώματα για να πάρεις 7 μετοχές, άρα λογικό να μην ακολουθεί.

ΚΛΜ: Συνεχίζει τις καλές εμφανίσει, δεν έχει και πωλητές. Με μικρό όγκο ενισχύεται στις τελευταίες συνεδριάσεις και έχει φτάσει στα 0,68 ευρώ.

Ο στόχος θα μπορούσε να ήταν στα 0,80 ευρώ εκεί που ήταν πριν κολλήσει το θέμα της ΑΕΕΑΠ.

ΕΧΑΕ: Ξανά σε πολυδοκιμασμένα επίπεδα η μετοχή. Στα 3,52 ευρώ. Αρκετές φορές έχει αντιδράσει από εδώ και μένει να το ξαναδούμε. Διαφορετικά θα μπορούσε να πάει και μέχρι τα 3,25 ευρώ. Το γενικότερο κλίμα θα κρίνει την πορεία της.

Δεν την θεωρούμε ακριβή εδώ που είναι. Είναι χρηματιστήριο και μονοπώλιο. Δεν βγάζει κέρδη αλλά κάποια στιγμή θα αλλάξει αυτό. Θα ευνοηθεί από τις εκλογές και από μία νέα κυβέρνηση με φιλοεπενδυτική πολιτική.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης