Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βόζενμπεργκ: Η ΝΔ δεν έχει ούτε μία φωνή αντίθετη προς την απόρριψη της συμφωνίας των Πρεσπών

tags :
Βόζενμπεργκ: Η ΝΔ δεν έχει ούτε μία φωνή αντίθετη προς την απόρριψη της συμφωνίας των Πρεσπών
Βόζενμπεργκ: Η ΝΔ δεν έχει ούτε μία φωνή αντίθετη προς την απόρριψη της συμφωνίας των Πρεσπών
Ούτε ένας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δεν υπάρχει περίπτωση να υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ή να συμφωνήσει με το περιεχόμενό της, διαβεβαίωσε η ευρωβουλευτής του κόμματος Ελίζα Βόζεμπεργκ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».
«Η ΝΔ δεν έχει ούτε μία φωνή, η οποία να είναι αντίθετη προς την απόρριψη αυτής της συμφωνίας, είτε σε επίπεδο ψήφισης σε αυτήν τη Βουλή είτε αν η "καυτή πατάτα", όπως λένε κάποιοι, έλθει στα χέρια της ΝΔ και εφόσον έχει την εντολή διακυβέρνησης της χώρας» ανέφερε η ευρωβουλευτής.
Για το θέμα της ονομασίας, εξήγησε, «υπήρξαν πράγματι συζητήσεις στο τραπέζι για την συμπερίληψη του όρου "Μακεδονία" με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes», όμως, «δεν είχε καταλήξει ποτέ η ΝΔ, συζητούσαμε τα πάντα πάνω στο τραπέζι επί χρόνια και εδώ θέλω να διερωτηθώ, άραγε όλοι οι κυβερνώντες των προηγούμενων κυβερνήσεων επί 27 χρόνια ήταν δειλοί ή άτολμοι στο να προχωρήσουν μία καταληκτική συμφωνία που θέλανε;».
Ερωτηθείσα εάν η διαπραγμάτευση από μηδενική βάση, για την οποία δεσμεύθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, εφόσον η συμφωνία των Πρεσπών δεν κυρωθεί και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναλάβει μετά τις εκλογές τη διακυβέρνηση της χώρας, έχει ως γραμμή εκκίνησης τη γραμμή του Βουκουρεστίου ή την εξαιρεί και αυτήν, η κ.Βόζεμπεργκ απάντησε: «Η μηδενική βάση, κατά την άποψή μου και έτσι όπως με πολύ σαφή και κατηγορηματικό τρόπο την είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι μηδενική βάση, όλα από το μηδέν.
Δεν είναι θέμα απόρριψης χειρισμών (σ.σ. του 2008 στο Βουκουρέστι από την κυβέρνηση Καραμανλή).
Όταν απορρίπτεις ένα έγγραφο σημαίνει ότι έχεις μπροστά σου ένα άλλο έγγραφο και όλοι οι όροι μπαίνουν από την αρχή. Αυτό λέει η απόρριψη της σύμβασης και η επανέναρξη συζήτησης σε όλα τα επίπεδα.
Σε προσωπικό επίπεδο δεν θα ήθελα να υπάρχει η λέξη "Μακεδονία", από εκεί και πέρα όταν λέει ότι ξεκινάει από μηδενική βάση, προφανώς ξεκινάει με ένα λευκό χαρτί, στο οποίο θα αποτυπωθούν όλα από την αρχή».
Σχετικά με τη ρηματική διακοίνωση της πΓΔΜ η κ. Βόζεμπεργκ παρατήρησε ότι «είναι συνέχεια του τμήματος της συμφωνίας των Πρεσπών, με άλλα λόγια έχει την ίδια δεσμευτική υφή», ωστόσο «οι διευκρινίσεις οι οποίες δίδονται μάλλον επιβεβαιώνουν όχι μόνο τις αμφιβολίες αλλά και την πεποίθηση της ΝΔ ότι αυτή η συμφωνία είναι καταστροφική για τη χώρα», καθώς «επιβεβαιώνει αυτό το οποίο από την πρώτη στιγμή και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ είπε ότι αυτή η συμφωνία για πρώτη φορά μέσω της ελληνικής συναίνεσης αναγνωρίζει "μακεδονική εθνότητα" και "μακεδονική γλώσσα"».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης