Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Ως κόμμα έχουμε μία γραμμή - Δεν στηρίζουμε τον Τσίπρα αλλά το συμφέρον της πατρίδας

Θεοδωράκης: Ως κόμμα έχουμε μία γραμμή - Δεν στηρίζουμε τον Τσίπρα αλλά το συμφέρον της πατρίδας
«Δεν στηρίζουμε τον Τσίπρα που καταρρέει αλλά στηρίζουμε την Ελλάδα», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.
Το Ποτάμι έχει μία γραμμή και αυτή είναι ότι ο πραγματικός κίνδυνος βρίσκεται στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας και όχι στα βόρεια σύνορα, τόνισε ο επικεφαλής του, Σταύρος Θεοδωράκης, αναφερόμενος στην απόφασή του να ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Υποστήριξε ότι με την χθεσινή (17/1) απόφαση του πολιτικού συμβουλίου, βάσει της οποίας ο ίδιος και ο κ. Μαυρωτάς τάσσονται υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ οι κ. Αμυράς και Ψαριανός κατά, το Ποτάμι δεν προσφέρει στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βρίσκεται υπό κατάρρευση, αλλά προσφέρει στήριξη στην πατρίδα.
Για τη στάση του υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών επεσήμανε, ακόμη, ότι «Το βασικό που πρέπει να σκεφτουμε αυτήν τη στιγμή είναι ότι σχεδόν όλος ο κόσμος αναγνωρίζει τους γείτονές μας ως Μακεδονία.
Έχουμε την ευκαιρία να την προσδιορίσουμε ως Βόρεια Μακεδονία.
Πρέπει να αρπάξουμε αυτήν την ευκαιρία».
«Αν άφηναν σε όλα τα κόμματα ελεύθερους τους βουλευτές στην ψηφοφορία, πιστέψτε με, θα είχαν όλοι περισσότερες από μία γραμμές.
Εμείς ψηφίζουμε κατά συνείδηση.
Όπως είναι οι παρέες διχασμένες για την Συμφωνία έτσι συμβαίνει και στα κόμματα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Προσέθεσε ακόμη ότι «Είμαι αντίπαλος του κ. Τσίπρα, ειδικά μετά από όσα συνέβησαν στην ψηφοφορία για ψήφο εμπιστοσύνης.
Το βασικό όμως τώρα δεν είναι το άχτι μου απέναντι στον πρωθυπουργό αλλά το συμφέρον της χώρας».
Επανέλαβε, πάντως, ότι η στάση του κ. Σπύρου Δανέλλη δεν εντάσσεται στη λογική της «ψήφου κατά συνείδηση», καθώς «όταν δίνεις ψήφο εμπιστοσύνη σε μία κυβέρνηση της δίνεις ψήφο εμπιστοσύνης για τα πάντα, για ό,τι κάνει από εδώ και στο εξής.
Εμάς ο λαός μας έβαλε στην αντιπολίτευση.
Δεν μπορεί να δανείζουμε ένα βουλευτή στην κυβέρνηση και μετά να γυρνάει στην αντιπολίτευση».
Ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη για το Ποτάμι, ακόμη και εάν κάποιες από τις επιλογές του μπορεί να «μικρύνουν» το κόμμα, δηλώνοντας ότι αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο και αυτό που θέλει να υπηρετήσει είναι το πατριωτικό και όχι το κομματικό καθήκον.
«Αρκετοί άνθρωποι πρόδωσαν το Ποτάμι και δεν το πίστευαν.
Δεν νομίζω ότι σήμερα αυτοί οι πέντε βουλευτές που υπάρχουν στο Ποτάμι θα πάνε κάπου αλλού», είπε, με μία σαφή διάθεση αυτοκριτικής.
Αρνήθηκε ότι υπάρχει οποιαδήποτε πιθανότητα να συνεργαστεί με τον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο, μάλιστα, είπε ότι «δεν είμαι εδώ για να στηρίξω τα πολιτικά όνειρα του κ. Τσίπρα».
Αναφορικά με τις προοπτικές του κόμματός του στις εκλογές, εκτίμησε ότι υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό ψηφοφόρων οι οποίοι είναι απογοτευμένοι τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη Νέα Δημοκρατία.
Κριτήριο για την παραμονή του ή όχι στην πολιτική είναι οι ευρωεκλογές, καθώς «εάν ο κόσμος δεν ψηφίσει το Ποτάμι, τότε θα πάω στο σπίτι μου», όπως δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης