Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 0,8% για τον χρυσό, στα 1.282,60 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία πτώση 0,5%

tags :
Απώλειες 0,8% για τον χρυσό, στα 1.282,60 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία πτώση 0,5%
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε με πτώση 0,8% ή 9,70 δολ. στα 1.282,60 δολ. ανά ουγγιά
Με πτώση έκλεισε σήμερα (18/1/2019) ο χρυσός, καθώς η αυξανόμενη αισιοδοξία για μια εμπορική συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα έστρεψε τους επενδυτές σε πιο ριψοκίνδυνα assets, προσφέροντας ώθηση στη Wall Street.
Σημερινό δημοσίευμα του «CNBC» ανέφερε ότι η Κίνα προσφέρθηκε να αυξήσει τις εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων εντός της επόμενης 6ετίας.
Εάν αυτό πραγματοποιηθεί, τότε η αξία των εισαγωγών αμερικανικών προϊόντων θα ενισχυθεί άνω του 1 τρισ. δολαρίων.
Υπενθυμίζεται ότι το εμπορικό έλλειμμα μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας έφθασε το 2018 στα 323 δισ. δολάρια, ενώ εάν η πρόταση της Κίνας γίνει δεκτή τότε το έλλειμμα θα μηδενιστεί έως το 2024.
Χθες, δημοσίευμα της «Wall Street Journal» ανέφερε πως ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, εμφανίζεται πρόθυμος να μειώσει τους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών, αν και ο Αμερικανός εκπρόσωπος Εμπορίου, Robert Lighthizer, εμφανίζεται αντίθετος με μια τέτοια κίνηση, εκτιμώντας ότι θα θεωρηθεί ως σημάδι αδυναμίας από την πλευρά του Πεκίνου.
H «WSJ» ανέφερε ακόμη ότι παρόλο που ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, έχει στηρίξει τον Lighthizer στις προηγούμενες συζητήσεις με την Κίνα, τού έχει, εντούτοις, καταστήσει σαφές ότι θέλει συμφωνία, πιέζοντάς τον να προσπαθήσει να πετύχει μία.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε σήμερα με πτώση 0,8% ή 9,70 δολ. στα 1.282,60 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,3% στις 96,6 μονάδες.
Το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,3% έναντι του δολαρίου, στο 1,137 δολ., ενώ η στερλίνα σημείωνε πτώση 0,8% σε σχέση με το αμερικανικό νόμισμα, στο 1,288 δολ.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Ώθηση στο δολάριο άσκησαν και ορισμένα θετικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ κατέγραψε αύξηση 0,3% τον Δεκέμβριο 2018.
Στο σύνολο του τέταρτου τριμήνου του 2018, η παραγωγή αυξήθηκε κατά 3,8% σε ετήσια βάση, έναντι της αύξησης 4,7% του τρίτου τριμήνου.
Στο σύνολο της εβδομάδας, ο χρυσός σημείωσε πτώση 0,5%, καταγράφοντας τις πρώτες του εβδομαδιαίες απώλειες από τα μέσα Δεκεμβρίου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης