Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος σε Βούτση: Μην κάνεις κοινοβουλευτικό πραξικόπημα για τη Συμφωνία των Πρεσπών

tags :
Καμμένος σε Βούτση: Μην κάνεις κοινοβουλευτικό πραξικόπημα για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Επιστολή του Π. Καμμένου προς τον πρόεδρο της Βουλής
Ταύτιση απόψεων με τη Νέα Δημοκρατία στο θέμα της συμωνίας των πρεσπών και ενάντια στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, έχουν, πλέον, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όπως αποδεικνύει και επιστολή που έστειλε ο επικεφαλής τους, Πάνος Καμμένος.
Ο κ. Βούτσης βρέθηκε στο στόχαστρο του κ. Καμμένου αναφορικά με την πιθανότητα ανακατάταξης της σύνθεσης της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων απ’ όπου πρέπει να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς και την εισαγωγή της προς κύρωση στην Ολομέλεια χωρίς προηγούμενη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας της Επιτροπής, εξαπολύοντας προειδοποιητικά πυρά για «συνταγματικό και κοινοβουλευτικό πραξικόπημα».
Με την κατάθεση της Συμφωνίας στη Βουλή και την κύρωσή της να δρομολογούνται ήδη για την επόμενη εβδομάδα, ο Πάνος Καμμένος, απέστειλε επιστολή στον Νίκο Βούτση, καλώντας τον να μην προχωρήσει σε τέτοιες ενέργειες και προειδοποιώντας τον ότι σε αντίθετη περίπτωση θα έχει κάνει «νόθευση» και θα έχει παραβιάσει το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.
Ο κ. Καμμένος επικαλούμενος συγκεκριμένα  άρθρα του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, απορρίπτει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς κοινοβουλευτικών αξιωματούχων ότι ο αριθμός των μελών των διαρκών Επιτροπών μπορούν να αυξηθούν και ότι Επιτροπές έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα καθώς στη Βουλή το νομοθετικό έργο ασκεί η Ολομέλεια.

 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης