Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκροές ρεκόρ 22,5 δισ. δολαρίων στο δ΄τρίμηνο του 2018 υπέστησαν τα Hedge Funds

tags :
Εκροές ρεκόρ 22,5 δισ. δολαρίων στο δ΄τρίμηνο του 2018 υπέστησαν τα Hedge Funds
Εκροές ρεκόρ 22,5 δισ. δολαρίων στο δ΄τρίμηνο του 2018 υπέστησαν τα Hedge Funds
Εκροές ρεκόρ 22,5 δις. δολαρίων στο τρίμηνο του 2018 υπέστησαν τα Hedge Funds

Παρόλο που υπήρχαν αμέτρητα επιχειρήματα για να εξηγηθεί πτώση στις αγορές το Δεκέμβριο του 2018  ο απλούστερος λόγος ήταν και ο πιο απλός: αντιμετωπίζοντας ένα βουνό αιτήσεων εξαγοράς, τα hedge funds αναγκάστηκαν να πουλήσουν τις συμμετοχές τους σε μια αγορά που ποτέ δεν ήταν πιο μη ρευστοποιήσιμη, πράγμα που σήμαινε ανοιχτές πωλήσεις και μεγάλη πτώση των τιμών.



Τώρα υπάρχει η επιβεβαίωση, διότι σύμφωνα με την έρευνα των Hedge Fund, οι επενδυτές έφυγαν από τα αμοιβαία κεφάλαια, καθώς οι αγορές έπεσαν κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2018 αποσύροντας  μαζικά 22,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό ρεκόρ τα τελευταία δύο χρόνια.
Η απόσυρση αυτή προστέθηκε στις συνολικές αναλήψεις ύψους 34 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2018 ή περίπου το 1% των στοιχείων του ενεργητικού των Hedge Funds η μεγαλύτερη τριμηνιαία εκροή από το 4ο τρίμηνο του 2016 όταν οι επενδυτές απέσυραν περίπου 70 δισεκατομμύρια δολάρια.
«Οι εκροές των αμοιβαίων κεφαλαίων στο δ’ τρίμηνο του 2018 οδήγησαν σε πολλούς παράγοντες, κυρίως στην αντίδραση των επενδυτών σε απότομες απώλειες στις παραδοσιακές επενδύσεις σε ακίνητα και στην απότομη άνοδο της μεταβλητότητας της αγοράς μετοχών που οδηγούσε σε εξαγορές», δήλωσε ο Kenneth J. Heinz, Πρόεδρος του HFR.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης