Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλβανία: Ανοδική η πορεία των οικονομικών σχέσεων με την Κίνα

tags :
Αλβανία: Ανοδική η πορεία των οικονομικών σχέσεων με την Κίνα
Αλβανία: Ανοδική η πορεία των οικονομικών σχέσεων με την Κίνα
Σταθερά ανοδική τάση καταγράφουν οι οικονομικές και εμπορικές σχέσεις της Αλβανίας με την Κίνα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "One Belt, One Road" για την οποία οι δύο χώρες έχουν, ήδη, θέσει τα "θεμέλια" της συνεργασίας τους και προχωρούν σε νέα επενδυτικά έργα.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν πρόσφατα στη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε στα Τίρανα, η πρωτοβουλία “One Belt, One Road" δίνει την ευκαιρία στις δύο χώρες να διευρύνουν το πεδίο της συνεργασίας τους και να ενθαρρύνουν περαιτέρω την ανάπτυξη των διμερών τους σχέσεων, με έμφαση στον οικονομικό τομέα.
Το 2017, η Κίνα και η Αλβανία υπέγραψαν τη σχετική συμφωνία συνεργασίας, η οποία προβλέπει σειρά δράσεων ενίσχυσης των διμερών σχέσεων στους τομείς της οκονομίας, της παιδείας, του πολιτισμού, της υγείας, της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κ.ά.
Το τελευταίο διάστημα, το ύψος των κινεζικών επενδυτικών κεφαλαίων στην Αλβανία διαμορφώνεται σε ποσό άνω των 800 εκατομμυρίων δολαρίων.
Εξάλλου, το 2017, 17.000 Κινέζοι τουρίστες επισκέφθηκαν την Αλβανία, αριθμός που συνιστά, σύμφωνα με οικονομικού παράγοντες των Τιράνων, ενθαρρυντικό στοιχείο για την περαιτέρω αύξηση της τουριστικής ροής από την Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης