Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραμέως (ΝΔ): Το «κομματικό αλισβερίσι» που στήθηκε από τους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι πολιτικά ανήθικο

Κεραμέως (ΝΔ): Το «κομματικό αλισβερίσι» που στήθηκε από τους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι πολιτικά ανήθικο
«H ΝΔ σταθερή στις απόψεις της, θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ως την ύστατη στιγμή, ώστε η Συμφωνία να καταψηφιστεί», τονίζει η Ν. Κεραμέως
«Το "κομματικό αλισβερίσι" που στήθηκε από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι πολιτικά ανήθικο, πλήττει την αξιοπιστία της πολιτικής και την ποιότητα της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας», δηλώνει, στη συνέντευξή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως.
Σημειώνει δε, πως «στη ΝΔ προσχώρησαν βουλευτές που είχαν αποχωρήσει από τα κόμματα προέλευσής τους σε ανύποπτο χρόνο, ακόμη και χρόνια πριν ενταχθούν στην παράταξή μας, και ασπάζονται θεμελιώδεις αρχές και αξίες μας.
Είναι, αντιθέτως, πρωτοφανές πρώην βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναλαμβάνει εν μία νυκτί υπουργικό θώκο μίας κυβέρνησης, την οποία μέχρι προ ολίγου καιρού κατηγορούσε μετά βδελυγμίας για λαϊκισμό».
Η κ. Καραμέως τονίζει ότι   «οι δύο "συνεταίροι" εκτιμούν ότι έχουν συμφέρον να παίξουν την κακόγουστη αυτή παράσταση. Ο κ. Καμμένος θεωρεί ότι θα κερδίσει από την προσχηματική αποκοπή από το κυβερνητικό σχήμα.
Ο δε πρωθυπουργός "κλείνει το μάτι" στην κεντροαριστερά με την εικονική αποχώρηση του δεξιού του εταίρου.
Όλα προσυμφωνημένα, όλα στο βωμό της πολιτικής τους επιβίωσης.».
Αναφερόμενη στην Συμφωνία των Πρεσπών η τομεάρχης Παιδείας-Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, δηλώνει ότι «η ΝΔ σταθερή στις απόψεις της, θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ως την ύστατη στιγμή, ώστε η Συμφωνία να καταψηφιστεί», συμπληρώνοντας πως «δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι οι κυβερνητικές συναλλαγές κάτω από το τραπέζι δεν θα συνεχιστούν» και «σε κάθε περίπτωση, καλούμε όλους τους βουλευτές να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, που απορρέουν από τυχόν υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών».
Για τη στάση του Ποταμιού στο συγκεκριμένο θέμα, η κ. Κεραμέως υποστηρίζει ότι «προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ της αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής και των προσωπικών επιλογών επιμέρους βουλευτών του επί της Συμφωνίας» και θεωρεί πιθανό τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού να διχαστούν στο συγκεκριμένο θέμα.
Ακόμη, η ίδια καταδικάζει τις απειλές που δέχονται βουλευτές ώστε να μην επικυρώσουν τη Συμφωνία λέγοντας «τις καταδικάζω απερίφραστα, από όπου και αν προέρχονται όπου και αν κατευθύνονται.
Ο διχαστικός λόγος δεν ευνοεί το γόνιμο πολιτικό διάλογο, αντιθέτως υπονομεύει τον πολιτικό πολιτισμό της χώρας».
Τέλος, υπογραμμίζει ότι «δεν  πρέπει να κυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων η Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς είναι εθνικά επιζήμια, και θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα που διαθέτουμε για να το πετύχουμε».
«Τυχόν καταψήφιση της Συμφωνίας θα επιτρέψει στη ΝΔ, εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, να ξεκινήσει από την αρχή τη διαπραγμάτευση μίας Συμφωνίας με τη γείτονα χώρα, με όρους ευνοϊκούς για την Ελλάδα και συμβατούς με τα εθνικά μας συμφέροντα», καταλήγει.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης