Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Δεν άλλαξε τις αξιώσεις της η May στις συνομιλίες της με Ευρωπαίους ηγέτες

Reuters: Δεν άλλαξε τις αξιώσεις της η May στις συνομιλίες της με Ευρωπαίους ηγέτες
Η May είχε συνομιλίες  με τον Ολλανδό πρωθυπουργό M. Rutte, τη Γερμανίδα καγκελάριο A. Merkel, τον Γάλλο πρόεδρο E. Macron και τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, L. Varadkar
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας ,Theresa May, δεν έκανε καμία αλλαγή στις αξιώσεις της κατά τις συνομιλίες που είχε με τους ηγέτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το σχέδιο της για το Brexit, παρά  την απόρριψη του σχεδίου αυτού στο βρετανικό κοινοβούλιο, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο δημοσίευμα της εφημερίδας Telegraph.
Οι αξιώσεις της May εξακολουθούν να εστιάζονται γύρω από μία νομικά δεσμευτική προθεσμία, έτσι ώστε να αποχωρήσει η Βρετανία από την ΕΕ, χωρίς να επηρεαστεί η Ιρλανδία, ή, μία δέσμευση για μία οριστική εμπορική συμφωνία πριν το 2021.
Η May επανέλαβε τα αιτήματά της στις συνομιλίες που είχε με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Mark Rutte, τη Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel, τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron και τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, Leo Varadkar.
Η May συναντήθηκε επίσης το βράδυ της Παρασκευής 18/1 με την Arlene Foster, ηγέτιδα του μικρού, βορειοϊρλανδικού κόμματος DUP, που έχει δέκα έδρες στο βρετανικό κοινοβούλιο και υποστηρίζει την κυβέρνηση της πρωθυπουργού, αλλά όχι και τη συμφωνία της για το Brexit.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης