Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Κρήτη και σήμερα (19/1) ο Μητσοτάκης – Σειρά διαδοχικών επισκέψεων

Στην Κρήτη και σήμερα (19/1) ο Μητσοτάκης – Σειρά διαδοχικών επισκέψεων
"H βελτίωση της παραγωγικότητας θα έρθει μέσα από την γνώση που δίνουν σχολές όπως η γεωργική σχολή", ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης
Περιοδεία στην Κρήτη πραγματοποιεί και σήμερα, για δεύτερη ημέρα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ήδη επισκέφτηκε το οδικό έργο Ηράκλειο - Μεσσαρά, τους Αγίους Δέκα και τη Γεωργική Σχολή στον Αμπελούζο.
Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε το Σάββατο 19/1 τη σειρά διαδοχικών επισκέψεών του στην Κρήτη από το οδικό έργο Ηράκλειο – Μεσσαρά και ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους και τον εργολάβο για την πορεία υλοποίησης ενός έργου ύψους 160 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να μειώσει τον χρόνο μετακίνησης από το Ηράκλειο προς τις Μοίρες κατά 20 περίπου λεπτά.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι είναι ένα απαραίτητο έργο για την Κρήτη, το οποίο θα έπρεπε εδώ και χρόνια να έχει υλοποιηθεί και ευχήθηκε την επόμενη φορά που θα επισκεφθεί την Κρήτη να το δει ολοκληρωμένο.
Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης έκανε μια σύντομη στάση στους Αγίους Δέκα και ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Γόρτυνας,  Ν. Σχοιναράκη για την περιοχή και βρέθηκε σε καφενείο όπου και συνομίλησε με κατοίκους, μεταξύ των οποίων και μια 69χρονη πολύτεκνη μητέρα επτά παιδιών με περισσότερα από 20 εγγόνια και αρκετά δισέγγονα.
Επόμενη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη ήταν στη Γεωργική Σχολή στον Αμπελούζο, όπου τον ενημέρωσε η διευθύντρια της σχολής Μ. Χαλκιαδάκη και η πρώην αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης, Θ. Βρέντζου, για τη κατάσταση της σχολής που έχει μόλις επτά μαθητές, εξηγώντας του παράλληλα σπουδαιότητα της σχολής για τα νέα παιδιά που επιθυμούν να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα.
Μάλιστα, η κ. Χαλκιαδάκη ανέφερε ότι χρειάζεται διεύρυνση της ειδικότητας της σχολής ώστε να καλλιεργήσει το ενδιαφέρον των νέων αγροτών, με τον κ. Μητσοτάκη να υπογραμμίζει ότι η ανάγκη να βελτιωθεί η παραγωγικότητα μέσα από τη γνώση, είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της νέας λογικής που πρέπει να επικρατήσει στον αγροτικό τομέα και την παραγωγή.
Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «η βελτίωση της παραγωγικότητας θα έρθει μέσα από την γνώση που δίνουν σχολές όπως η γεωργική σχολή.
Σε δυο βασικούς άξονες πρέπει να κινηθούμε.
Ο ένας είναι να εκπαιδεύουμε τους νέους αγρότες σε θέματα τεχνολογίας και επιπλέον να σιγουρευτούμε ότι οι νέοι αγρότες θα έχουν τη γνώση για να τα καταφέρουν.
Βλέπω όμως ότι έχουμε έναν αναξιοποίητο θησαυρό».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης