Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Κυριαρχεί η Lega του Matteo Salvini με 36% - Στο 25% το Κίνημα των Πέντε Αστέρων

Ιταλία: Κυριαρχεί η Lega του Matteo Salvini με 36% - Στο 25% το Κίνημα των Πέντε Αστέρων
Η Lega για πρώτη φορά συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 35,8% από 32,9%
Διευρύνεται η υποστήριξη των Ιταλών πολιτών στη Lega του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εσωτερικών, Matteo Salvini, που πλέον έχει ξεκάθαρα την πρωτοβουλία των κινήσεων έναντι του κυβερνητικού εταίρου του, Luigi Di Maio τυου Κινήματος των Πέντε Αστέρων.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ipsos για την Corriere della Sera, η Lega για πρώτη φορά συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 35,8% από 32,9% τον Δεκέμβριο του 2018.
Στον αντίποδα, το Κίνημα των Πέντε Αστέρων συγκεντρώνει 25,4% από 27% τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.
Δηλαδή η Lega έχει αποκτήσει διαφορά μεγαλύτερη του 10% από το Κίνημα των Πέντε Αστέρων.
Το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα υποχώρησε στο 17,3% από 18,1%, ενώ η Forza Italia με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό Silvio Belrusconi, ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για ευρωπαϊκές εκλογές νωρίτερα την εβδομάδα, συγκεντρώνει ποσοστό 7,1% από 8% τον Δεκέμβριο.
Η ισχυρή παρουσία του Salvini και η ενίσχυση της Lega, έναντι του Di Maio και του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, το οποίο στις εκλογές του 2018 είχε σχεδόν τη διπλάσια δύναμη, ωθούν πολλούς αναλυτές σε σενάρια πρόωρων εκλογών, τα οποία πάντως μέχρι στιγμής διαψεύδει ο υπουργός Εσωτερικών.
Δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρουν, πως με μία εκλογική νίκη του ο Salvini που έχει αρκετές διαφορές σε σημαντικά θέματα με τον Di Maio, θα μπορούσε να αντικαταστήσει στην κυβέρνηση το Κίνημα Πέντε Αστέρων με έναν δεξιό συνασπισμό αποτελούμενο το κόμμα των Αδελφών, που συγκεντρώνει 3,4% και το Forza Italia του Berlusconi.


 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης