Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρήγας: Η ΝΔ εργαλειοποίησε ένα εθνικό θέμα προς όφελος των κομματικών της συμφερόντων

Ρήγας: Η ΝΔ εργαλειοποίησε ένα εθνικό θέμα προς όφελος των κομματικών της συμφερόντων
«Ας μην προσπαθούν κάποιοι να προσάψουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει σχέδιο διάλυσης κομμάτων», ανέφερε ο Π. Ρήγας
«Την επόμενη βδομάδα θα έρθει η Συμφωνία (των Πρεσπών) στη Βουλή και θα υπάρχει άπλετος χρόνος για να γίνει συζήτηση», ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας,  σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1 "Πάμε Αλλιώς".
Υπενθύμισε ότι ταυτόχρονα υπάρχει η ανοιχτή πρόσκληση του Πρωθυπουργού προς τον κ. Μητσοτάκη να γίνει δημόσια συζήτηση στην τηλεόραση, προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος αναλυτικά για τις διαφορετικές απόψεις, που όμως ο κ. Μητσοτάκης την έχει αρνηθεί «γιατί δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, καθώς μετά και τη ρηματική διακοίνωση που μας έστειλαν οι βόρειοι γείτονές μας είναι ξεκάθαρο και σαφές ό,τι έχει να κάνει με τα επίδικα τα οποία επικαλείται».
Για την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και το εάν αποτελεί μήνυμα προς τα άλλα κόμματα, ο κ. Ρήγας είπε πως δεν είναι θέμα μηνύματος και πρόσθεσε ότι «ο κ. Θεοδωράκης είχε πάρει μια σαφή θέση πολλούς μήνες νωρίτερα και ήταν ο λόγος για τον οποίο το Ποτάμι διαχώρισε τότε τη θέση του από το ΚΙΝΑΛ.
Η ΝΔ εργαλειοποίησε ένα εθνικό θέμα προς όφελος των κομματικών της συμφερόντων, πιέζοντας για να πέσει η κυβέρνηση πριν ολοκληρώσει τη συνταγματική θητεία της.
Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης όμως από την απόλυτη πλειοψηφία της Βουλής αυτό πια εκλείπει και πρέπει να άπαντες πάρουν θέση».
Κατά τον ίδιο, «οι εθνικισμοί στη χώρα μας δημιούργησαν τεράστια προβλήματα και οδήγησαν κατά το παρελθόν σε μεγάλες εθνικές ήττες. Ειδικά ο προοδευτικός κόσμος καλείται να τοποθετηθεί για ένα θέμα που ταλαιπωρούσε τη χώρα επί δεκαετίες, αλλά όχι μόνο για αυτό.
Είναι και τα θέματα της οικονομίας, της ανάπτυξης και της εργασίας.
Η αναγκαιότητα λοιπόν για την ύπαρξη ενός ευρύτατου προοδευτικού μετώπου απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά είναι μεγαλύτερη από ποτέ».
Περαιτέρω, περί αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού,ενόψει της ψηφοφορίας για τη συμφωνία, σημείωσε ότι «το ζήτημα δεν είναι το εάν οι εξελίξεις απειλούν ορισμένα κόμματα με διάλυση.
Τα κόμματα έχουν προβλήματα ή διαλύονται όταν ξεφεύγουν από τις βασικές τους αρχές, άρα τα πρόσωπα που ακολουθούν ή συμμετέχουν σε θέσεις διαφοροποιούνται σε αυτές τις αποφάσεις».
Τόνισε πως το ΚΙΝΑΛ, το ΠΑΣΟΚ προηγούμενα είχαν πολύ διαφορετικές θέσεις για το Μακεδονικό και πως «δεν ευθυνόμαστε εμείς για τη θεαματική στροφή στις απόψεις τους, ας μην προσπαθούν κάποιοι να προσάψουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει σχέδιο διάλυσης κομμάτων».
Για τη θέση ο Γ. Παπανδρέου που δηλώνει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, σχολίασε πως «είναι ιδιαίτερα θετική η στάση του», συμπληρώνοντας ότι «άνθρωποι που έχουν υπηρετήσει τη χώρα από υψηλές θεσμικές θέσεις, όπως οι πρώην Πρωθυπουργοί, δεν θα πρέπει να κρύβονται πίσω από σκοπιμότητες.
Αυτοί λοιπόν που διακυβέρνησαν τη χώρα, δεν είναι μόνο ο κ. Παπανδρέου, οφείλουν να βγουν και να μιλήσουν για όλα όσα συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια».
Για την υπουργοποίηση του Ε. Αποστολάκη, ο κ. Ρήγας ανέφερε ότι είναι πολύ θετικό ότι ο Ναύαρχος Αποστολάκης είναι αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, καθώς «έχει και τη γνώση και τη συνέχεια σε ό,τι αφορά το επιχειρησιακό για να προχωρήσει το επόμενο χρονικό διάστημα με ασφάλεια τα εθνικά ζητήματα».
Κληθείς να σχολιάσει το ότι παραμένουν στελέχη των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, απάντησε πως «ο καθένας απέναντι σε κομβικά ζητήματα παίρνει συγκεκριμένη θέση και στάση.
Οι άνθρωποι που είναι σε ένα πολιτικό φορέα δεν έχουν όλοι την ίδια στάση».
Τέλος, για τη νομοθετική ρύθμιση για τα F-16, ανέφερε ότι «η αναβάθμιση των F-16 που έχει προχωρήσει δεν είναι θέμα νομοσχεδίου» και πως η τροπολογία «η οποία θα δούμε με τι μορφή θα έρθει», «αφορά χρήματα τα οποία η Lockheed Martin ως εταιρεία οφείλει στην ελληνική βιομηχανία από προηγούμενες συμβάσεις.
Θα υπάρξει πλήρης διαφάνεια.
Θα έρθει το επόμενο διάστημα, όπως και μια σειρά από νομοσχέδια, ανάμεσα τους και αυτό του ΥΠΕΘΑ με ζητήματα της αρμοδιότητάς μου, που επιλύουν προβλήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης