Τελευταία Νέα
Πολιτική

Marc: Το 66% λέει ΟΧΙ στη Συμφωνία των Πρεσπών - Αυτοδυναμία της ΝΔ με 158 έδρες στις εκλογές

Marc: Το 66% λέει ΟΧΙ στη Συμφωνία των Πρεσπών - Αυτοδυναμία της ΝΔ με 158 έδρες στις εκλογές
Το 67,4% ζητούν πρόωρες εκλογές το αργότερο έως το Μάιο του 2019, μαζί με τις Αυτοδιοικητικές και τις Ευρωεκλογές
Ηχηρό είναι το μήνυμα του ελληνικού λαού κατά της συμφωνίας των Πρεσπών καθώς το 66% λέει ΟΧΙ στη συμφωνία.


Αυτό δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Marc που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας Πρώτο θέμα και αναφέρει ότι το 65,7% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με την συμφωνία των Πρεσπών και ζητούν από τα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου να πουν «όχι», ενώ ποσοστό 29,7% λέει «ναι».
Σε σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο το ποσοστό είναι ελαφρώς ενισχυμένο (ήταν 64,5%), όπως και με τους υποστηρικτές της συμφωνίας που ήταν 27,4%.  
Συγκεκριμένα, το 67,4% ζητούν πρόωρες εκλογές το αργότερο έως το Μάιο του 2019, μαζί με τις Αυτοδιοικητικές και τις Ευρωεκλογές».
Μάλιστα, το 43,9% των ερωτηθέντων θέλει να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές και το 23,5% να στηθούν τον Μάιο, μαζί με τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές, ενώ ποσοστό 29,7% ενστερνίζεται τη διακηρυγμένη κυβερνητική επιδίωξη για διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών με το τέλος της κυβερνητικής θητείας το προσεχές φθινόπωρο.
Στην ίδια δημοσκόπηση η ΝΔ φέρεται να κερδίζει την πολυπόθητη αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές με 158 έδρες και με διαφορά 8,9 μονάδων από το ΣΥΡΙΖΑ.
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει  το 32% ποσοστό που της  δίνει αυτοδυναμία με 158 έδρες, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 23,1%.
Στην τρίτη θέση βρίσκονται το Κίνημα Αλλαγής και η Χρυσή Αυγή με 6,4%.
Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5.9%, η Ένωση Κεντρώων με 2,3%, η Ελληνική Λύση με 2,2%, το Ποτάμι με 1,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,4%, η Λαϊκή Ενότητα  με 1,2% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με  1%.
Ακόμη, οι πολίτες εμφανίζονται απορριπτικοί στον απολογισμό της τετραετίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αφού το 72% θεωρεί αυτή την περίοδο κακή και μάλλον κακή για τη χώρα και τους ίδιους, έναντι το 26,7% που την αποτιμά ως καλή και μάλλον καλή.
Περαιτέρω, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, οι Έλληνες είναι απαισιόδοξοι για την εξέλιξη που θα έχει η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους στη διάρκεια του 2019, με το 44,2% να πιστεύει ότι τα πράγματα θα είναι περίπου ίδια με σήμερα, το 42% να τα «βλέπει» μάλλον χειρότερα και μόνο το 12,8% ότι θα κινηθούν προς το καλύτερο. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης