Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος: Αντιπαράθεση ΑΚΕΛ - Αναστασιάδη για το Κυπριακό - Θα μείνεις στην ιστορία ως ο πρόεδρος της διχοτόμησης

Κύπρος: Αντιπαράθεση ΑΚΕΛ - Αναστασιάδη για το Κυπριακό - Θα μείνεις στην ιστορία ως ο πρόεδρος της διχοτόμησης
Ασφαλώς και ευθύνεται η Τουρκία για το αδιέξοδο καθώς την βολέυει που παγιώνει τα διχοτομικά δεδομένα
Νέα αντιπαράθεση μεταξύ του ΑΚΕΛ και της κυβέρνησης Αθανασιάδη με αιχμή την επίλυση του κυπριακού δημιουργήθηκε σήμερα (19/1) με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου να κάνει λόγο για «ανακύκλωση ανεδαφικών ισχυρισμών, με στόχο τη μομφή εναντίον του προέδρου Αναστασιάδη και της ελληνοκυπριακής πλευράς».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί το ΑΚΕΛ για «αναμάσημα, το οποίο κινδυνεύει να διαψεύσει τον ίδιο τον ισχυρισμό του».
Από τη στιγμή που, όπως και σήμερα, το ΑΚΕΛ διαπιστώνει ότι «ασφαλώς και ευθύνεται η Τουρκία, την οποία βολεύει το αδιέξοδο που παγιώνει τα διχοτομικά δεδομένα», διερωτάται κανείς, σημειώνει ο κ. Προδρόμου, γιατί εξακολουθεί αντί την Τουρκία να προσπαθεί να επικρίνει τον πρόεδρο Αναστασιάδη
Από τη στιγμή, που είναι γνωστό τοις πάσης, ότι στον καίριο χρόνο, στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης στο Κραν Μοντανά, ο ίδιος ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ είχε επικροτήσει τον πρόεδρο Αναστασιάδη και είχε συγχαρεί την ελληνική κυπριακή πλευρά για την κατάθεση γραπτών θέσεων έναντι του πλαισίου Gutteres, ζητώντας όπως και η τουρκική πλευρά πράξει το ίδιο -πράγμα που ουδέποτε συνέβηκε- «διερωτάται κανείς, γιατί το ΑΚΕΛ διαρκώς προσπαθεί να ενστερνισθεί τη στρεβλή άποψη ότι δεν ευθύνεται η Τουρκία», αναφέρεται στην δήλωση.
Προηγουμένως, ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, βουλευτής Στέφανος Στεφάνου, είχε υποστηρίξει ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης « είτε δεν διαβάζει τις θέσεις του ΑΚΕΛ είτε σκόπιμα τις παραποιεί. Ό,τι και να ισχύει, η ουσία είναι μία: Στο πλαίσιο της προσπάθειας του να απαντήσει στην κριτική του ΑΚΕΛ ο πρόεδρος υιοθέτησε κλασική ρητορική δαιμονοποίησης και κινδυνολογίας, την οποία προηγουμένως ο ίδιος κατάγγελλε και απέρριπτε».
Υπογραμμίζει ακόμη πως «αυτός που χειρίζεται το Κυπριακό είναι ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ανέφερε ο κ. Στεφάνου. «Αυτός θα έχει την ευθύνη αν τελικά ο ίδιος μείνει στην Ιστορία ως ο πρόεδρος της διχοτόμησης και όχι της απελευθέρωσης και της επανένωσης».

www.bankinbgnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης