Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έρευνα MRΒ: «Όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών από το 70% των Ελλήνων - "Ναι" λέει το 12%

tags :
Έρευνα MRΒ: «Όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών από το 70% των Ελλήνων -
Το 74% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα δημιουργήσει νέα σοβαρά προβλήματα στο μέλλον
«Όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών λέει το 70% των Ελλήνων, όπως δείχνει έρευνα της MRB για λογαριασμό της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής».
Η απόφαση της κυβέρνησης και των «πρόθυμων» βουλευτών να κυρωθεί στην ελληνική Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών είναι κόντρα στην επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών και μάλιστα, ανθρώπων όλων των ηλικιών -και όλων των κομμάτων.
Από την «ακτινογραφία» των στοιχείων της έρευνας της MRB και τις Τάσεις Δεκεμβρίου 2018 για τη συμφωνία Ελλάδας-ΠΓΔΜ, προκύπτει ότι ακόμη και στον ΣΥΡΙΖΑ μόνο ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους τάσσεται υπέρ της συμφωνίας.
Στο σύνολο της κοινής γνώμης, τη συμφωνία «βαθμολογεί» αρνητικά το 70% και θετικά μόλις το 12% και μάλιστα στις ηλικίες από 17 έως 24 ετών «όχι» απαντά το 67% και μόλις το 9% λέει «ναι».
Το ποσοστό που  εγκρίνει τη συμφωνία στις ηλικίες άνω των 65 ετών είναι μονοψήφιο (9%) και το 76% λέει «όχι».
Κατά  της συμφωνίας των Πρεσπών τάσσεται το 68% στις ηλικίες από 25 έως 34 ετών, το 67% από 35 έως 44 ετών και το 79% στις ηλικίες 46 έως 64 ετών.
Ακόμη,  το 75% (από 73% που ήταν τον Ιούνιο) υποστηρίζει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ετεροβαρής και εξυπηρετεί περισσότερο τα συμφέροντα της πΓΔΜ, με το 18% να διαφωνεί.
Επιπλέον, η απόφαση για κύρωση της συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με την έρευνα, δεν βρίσκει σύμφωνη  ούτε την πλειοψηφία των ψηφοφόρων του, αφού το 50% διαφωνεί και το 24% τη βλέπει θετικά, το 8% μάλλον θετικά και το 13% ούτε θετικά, ούτε αρνητικά.
Στη ΝΔ, η εικόνα είναι ξεκάθαρη , με το 88% να την απορρίπτει, ενώ κόντρα στην εκλογική του βάση κινείται ο Σταύρος Θεοδωράκης, καθώς το 65% των ψηφοφόρων του Ποταμιού κρίνει τη συμφωνία αρνητικά και μόλις το 14% θετικά.
Στο ΔΗ.ΣΥ λέει  «ναι» το 10% και «όχι» το 74%, ενώ στο ΚΚΕ την απορρίπτει το 62%.
Τέλος, το 74% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η συμφωνία θα δημιουργήσει νέα σοβαρά προβλήματα στο μέλλον, έναντι 69%  στην έρευνα του Ιουνίου 2018, ενώ το 67% διαφωνεί με την άποψη ότι  με τη συμφωνία παύει ένα πρόβλημα και η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει ενεργό ρόλο στο χώρο των Βαλκανίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης