Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Αναλάβαμε το πολιτικό ρίσκο για τη Συμφωνία των Πρεσπών γιατί αυτό απαιτεί το εθνικό συμφέρον

Γεροβασίλη: Αναλάβαμε το πολιτικό ρίσκο για τη Συμφωνία των Πρεσπών γιατί αυτό απαιτεί το εθνικό συμφέρον
«Η ψήφος εμπιστοσύνης της Βουλής ήταν ψήφος υπέρ της σταθερότητας», σύμφωνα με την Ο. Γεροβασίλη
«Επιδιώκουμε να έχουμε πάνω από την απαιτούμενη πλειοψηφία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών», τόνισε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Real News η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.
«Είπαμε όλη την αλήθεια στο λαό, κόντρα σε όσους έχτισαν πολιτικές καριέρες πάνω στη στρέβλωση διαφόρων πτυχών του θέματος.
Αναλάβαμε το πολιτικό ρίσκο γιατί αυτό απαιτεί το εθνικό συμφέρον.
Αυτή είναι μια πατριωτική στάση κόντρα στους κατ’ επάγγελμα πατριδοκάπηλους», είπε χαρακτηριστικά.
Σημείωσε ότι «ο ρόλος της Ελλάδας αναβαθμίζεται στο διεθνές στερέωμα και η χώρα μας αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Είναι η ώρα που όλοι τίθενται προ των ευθυνών τους και πιστεύω ότι οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου θα αρθούν στο ύψος αυτής της ιστορικής περίστασης».
Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ιστορικός του μέλλοντος θα κρίνει και θα επικρίνει ειδικά τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με όσα η ίδια υποστήριζε κατά το πρόσφατο παρελθόν και κυρίως με τα πρώην πιστεύω ως φιλελεύθερη παράταξη.
Με αφορμή την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε η κυβέρνηση και την αντιπολίτευση που μιλά για πολιτική αβεβαιότητα που κάνει κακό στη χώρα και για κυβέρνηση κουρελού, απάντησε ότι η αντιπολίτευση από την επόμενη κιόλας ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε από το λαό να κυβερνήσει,  έχει βαλθεί σε ένα αγώνα για να πείσει ότι διαλύεται τη χώρα και πως «έχει διαψευστεί σε όλες τις προβλέψεις της, αλλά μυαλό δεν λέει να βάλει.
Ο αντιπολιτευτικός της οίστρος υπαγορεύεται από σύγχυση και πανικό».
«Η ψήφος εμπιστοσύνης της Βουλής ήταν ψήφος υπέρ της σταθερότητας», είπε χαρακτηριστικά.
Για τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι η ΝΔ άλλαξε επίπεδο και από τη χρήση ακροδεξιάς ρητορικής πέρασε στις ακροδεξιές πρακτικές , μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «δύσκολα θα βρει κανείς αντίστοιχο προηγούμενο στη στάση που έχει επιλέξει αυτή η ΝΔ του κ.Μητσοτάκη.
Βλέπει στελέχη της παράταξής του να υποκινούν και να υποδαυλίζουν πράξεις βίας εναντίον βουλευτών και των οικογενειών τους και ο κ.Μητσοτάκης κάνει πως δεν άκουσε – δεν είδε.
Με τη στάση του δείχνει ότι επιζητεί το διχασμό».
Τέλος, για την αστυνομία η υπουργός ανέφερε ότι βρίσκεται καθημερινά στους δρόμους και καλείται να διαχειριστεί μια σειρά από ζητήματα, όμως «εκεί που ανακύπτουν προβλήματα δεν κλείσαμε τα μάτια και ούτε είμαστε διατεθειμένοι να το κάνουμε.
Ο πειθαρχικός έλεγχος είναι μια διοικητική διαδικασία που δεν γίνεται από την υπουργό – η Αστυνομία είναι αρμόδια και τα όργανά της» και «εμείς δεν είμαστε από αυτούς που θα παρεμποδίσουν τον έλεγχο, ακριβώς γιατί θέλουμε μια Αστυνομία που ακολουθεί κανόνες».
Η ίδια σημείωσε «ότι περιστατικά υπέρβασης ορίων ήταν η συνήθης καθημερινότητα όταν κυβερνούσε η ΝΔ και αυτό υπόσχεται ως απειλή να εφαρμόσει και πάλι εάν επανέλθει: Την τυφλή καταστολή.
Μάλιστα έχουν προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, ζητώντας να γίνει ιδιώνυμο το αδίκημα για όσους πετούν χαρτάκια, για όσους διαμαρτύρονται.
Θέλουν να τσακίσουν όποιον διαμαρτύρεται, τον συνδικαλιστή, τον εργαζόμενο, τον ξένο, όποιον θεωρούν ότι έχουν απέναντι».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης