Τελευταία Νέα
Διεθνή

NYT: Συγκρούσεις και χημικά στην Αθήνα σε διαδήλωση για τη Συμφωνία των Πρεσπών - Αντιμέτωπος με αναταραχές ο Τσίπρας

tags :
NYT: Συγκρούσεις και χημικά στην Αθήνα σε διαδήλωση για τη Συμφωνία των Πρεσπών - Αντιμέτωπος με αναταραχές ο Τσίπρας
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι 70% των Ελλήνων αντιτίθενται στη συμφωνία, αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Κυριακή (20/1) στην Αθήνα λίγες ημέρες πριν το ελληνικό κοινοβούλιο ψηφίσει για την επικύρωση της Συμφωνίας σχετικά με τη μετονομασία της FYROM σε «Βόρεια Μακεδονία», σημειώνουν οι New York Times.
Περίπου στις 3 μμ (ώρα Ελλάδας) ξέσπασαν συγκρούσεις στην Αθήνα και τα βίντεο στα κοινωνικά μέσα έδειξαν ότι η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για εναντίον διαδηλωτών ενώ 10 αστυνομικοί τραυματίστηκαν.
Το γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατηγορεί τους εξτρεμιστές ότι προσπήθησαν να εισβάλλουν στο Κοινοβούλιο και να επιτεθούν σε αστυνομικούς με πέτρες και κλομπς, τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου ενός φωτογράφου.
«Στη δημοκρατία μας, η ελευθερία του λόγου των πολιτών είναι ένα αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα», ανέφερε η δήλωση.
«Αλλά είναι επίσης καθήκον όλων όσων πιστεύουν και υπερασπίζονται τη δημοκρατία να μην τους επιτρέψουν να το κάνουν.
Να τους απομονώσουμε και να τους καταδικάσουμε ανεπιφύλακτα», προστίθεται στην ανακοίνωση, επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα.
Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου οι οποίοι έχουν διοργανώσει πολλές διαδηλώσεις κατά της συμφωνίας το περασμένο έτος, δήλωσαν ότι η διαδήλωση της Κυριακής θα μπορούσε να είναι μία από τις μεγαλύτερες, με τη συμμετοχή 600.000 ατόμων.
Ωστόσο η ελληνική αστυνομία εκτίμησε την προσέλευση κοντά στις 60.000.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι 70% των Ελλήνων αντιτίθενται στη συμφωνία, καταδεικνύοντας ότι ο Τσίπρας μπορεί να συνεχίσει να αντιμετωπίζει κοινωνικές αναταραχές.
Ιερείς και δεξιοί πολιτικοί ήταν μεταξύ των διαδηλωτών στο κέντρο της  Αθήνα, κυματίζοντας ελληνικές σημαίες και πανό, διατρανώνοντας ότι «η Μακεδονία είναι ελληνική».


 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης