Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το οδοιπορικό του BN στο συλλαλητήριο του Συντάγματος για τη Μακεδονία: Μας πρόδωσαν οι δικοί μας άνθρωποι

Το οδοιπορικό του BN στο συλλαλητήριο του Συντάγματος για τη Μακεδονία: Μας πρόδωσαν οι δικοί μας άνθρωποι
Οι πολίτες που βρέθηκαν δίπλα- δίπλα στην συγκέντρωση έλεγαν με πολύ πόνο για όσα άσχημα γίνονται εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών 
Απλοί καθημερινοί άνθρωποι βρέθηκαν σήμερα στην πλατεία Συντάγματος για να διαδηλώσουν και ένα εκφράσουν έμπρακτα την αντίθεση τους στη Συμφωνία των Πρεσπών καθώς ήταν βέβαιο ότι βγήκαν στο σφυρί τα ιερά και όσια της Ελλάδος.
Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες χωρίς όριο ηλικίας από μικρά παιδιά σε καρότσια μέχρι ηλικιωμένοι υποβασταζόμενοι έδωσαν το παρόν κάνοντας το καθήκον τους έναντι της πατρίδας τους, όπως έλεγαν οι ίδιοι που μονολογούσαν και ευχαριστούσαν το δικό τους ο άνθρωπο που τους έφερε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Περπάτησαν αρκετά χιλιόμετρα για να φθάσουν στο σημείο συγκέντρωσης.
Η Ελληνική Αστυνομία είχε κλείσει τους δρόμους προς την πλατεία Συντάγματος.
Από την πλατεία Ομονοίας ανέβαιναν την Σταδίου την Πανεπιστημίου και όλοι οι δρόμοι είχαν κατακλυσθεί που οδηγούσαν στο σημείο υπεράσπισης τω εθνικών δικαιωμάτων.
Άνδρες γυναίκες παιδιά και ηλικιωμένοι, οικογένειες άφησαν τη θαλπωρή του σπιτιού τους και τον καναπέ κάνοντας το καθήκον τους για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Μεγαλειώδες συλλαλητήριο σήμερα 20/1 στο Σύνταγμα  -  Οι Έλληνες αποδοκιμάζουν την αντεθνική Συμφωνία των Πρεσπών και ζητούν δημοψήφισμα
Όσο πλησίαζε ο χρόνος για την εκδήλωση τόσο ο όγκος των συγκεντρωμένων έδινε παλμό και όλοι ένοιωθαν ΕΝΑΣ καθώς τους ένωνε ένας κοινός σκοπός.
Τα συνθήματα υπεράσπισης της ελληνικότητας της Μακεδονίας αλά και συνθήματα κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα κυριάρχησαν στην συγκέντρωση.

Οι πολίτες που βρέθηκαν δίπλα- δίπλα στην συγκέντρωση έλεγαν με πολύ πόνο για όσα άσχημα γίνονται εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών η οποία με την εφαρμογή της, κλέβει και καταπατά την ιστορία τους.
Με ηρεμία σχολίαζαν τα θλιβερά γεγονότα που γίνονται σε βάρος της Ελλάδος με την συγκατάθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Άγνωστοι μεταξύ τους που μιλούσαν για πρώτη φορά έχοντας την ίδια αφετηρία και τον ίδιο προσανατολισμό που ήταν η προάσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας.
Από κάποιους κυλούσαν δάκρυα συγκίνησης λέγοντας ότι «οι δικοί μας άνθρωποι να μας κάνουν τέτοιο κακό.»
Ορισμένοι τα έβαλαν με την υφυπουργό Προστασίας του πολίτη Κατερίνα Παπακώστα η οποία άλλαξε στρατόπεδο και σήμερα βρίσκεται στο κυβερνητικό που με την ψήφο της θα σφραγίσει μια αδικία σε βάρος της Ελλάδος.
Το όνομα της Κατερίνας Παπακώστας ήταν στο επίκεντρο συζήτησης με τους διαδηλωτές να τις ρίχνουν ευθύνες για την πολιτική ης συμπεριφορά.
Μεγαλειώδες συλλαλητήριο σήμερα 20/1 στο Σύνταγμα  -  Οι Έλληνες αποδοκιμάζουν την αντεθνική Συμφωνία των Πρεσπών και ζητούν δημοψήφισμα
Αιχμές διατυπώθηκαν και για στελέχη των ΑΝΕΛ που προτίμησαν να διατηρήσουν την υπουργική τους καρέκλα.
Ωστόσο κάποιοι ανέφεραν ότι η δεν υπάρχει η υπογραφή της κας Έλενα Κουντουρά στη Συμφωνία των Πρεσπών , αφήνοντας κάποιες ελπίδες ότι στην κρίσιμη ψηφοφορία μπορεί να βρεθεί στο πατριωτικό στρατόπεδο.
Πάντως η δυσφορία ήταν έντονη κατά της Ελληνικής Αστυνομίας που έκανε χρήση δακρυγόνων που σκοπό είχε να τους απομακρύνουν από την συγκέντρωση.
Οι διαδηλωτές υπέρ της Μακεδονίας παρέμειναν στις θέσεις τους παρά τα δακρυγόνα και τα χημικά που έριξαν οι διμοιρίες των ΜΑΤ.
Μόνο όταν η βροχή έγινε πιο επιθετική άρχισαν να αποχωρούν η αναζητούσαν καταφύγιο σε στεγασμένους χώρους για να προφυλαχθούν.
Το παράπονο των διαδηλωτών ήταν ότι τους πρόδωσαν οι δικοί τους άνθρωποι.

Νίκος Θεοδωρόπουλος ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης