Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Κατά 6,4% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας το δ΄ τρίμηνο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Κίνα: Κατά 6,4% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας το δ΄ τρίμηνο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, το ΑΕΠ της Κίνας αυξήθηκε κατά 1,5%
Με τους βραδύτερους ρυθμούς των τελευταίων 28 ετών αναπτύχθηκε η οικονομία της Κίνας για το 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (21/1) στοιχείς της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της Κίνας για το τέταρτο τρίμηνο του 2018 αυξήθηκε κατά 6,4% σε ετήσια βάση, έναντι ετήσιας ανόδου 6,5% το προηγούμενο τρίμηνο, την ίδια στιγμή που η τριμηνιαία άνοδος διαμορφώθηκε στο 1,5%.
Παράλληλα, για το σύνολο του έτους, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 6,6% έναντι 6,8% το προηγούμενο έτος, με τα στοιχεία ωστόσο να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις προβλέψεις ορισμένων αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν περαιτέρω επιβράδυνση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία του ΑΕΠ που αφορούν τόσο το 2017 όσο και το 2018 επιβεβαίωσαν το στόχο που είχε θέσει η χώρα για ετήσια ανάπτυξη 6,5%.
Όπως δήλωσε η Στατιστικής Υπηρεσία της Κίνας, η χώρα διατηρεί την αισιοδοξία και την ικανότητα να επιτύχει εύλογα ποσοστά ανάπτυξης το 2019, ενώ αναμένεται να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση φόρων και τελών.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα, οι λιανικές πωλήσεις της χώρας για τον Δεκέμβριο του 2018 αυξήθηκαν κατά +8,2% με τον τομέα αστικών καταναλωτικών ειδών να ενισχυέται κατά +8% σε ετήσια βάση.
Επιπλέον, όσον αφορά τη βιομηχανική παραγωγή της χώρας για τον ίδιο μήνα, σημειώθηκε επίσης άνοδος κατά +5,7% σε ετήσια βάση, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν η άνοδος να περιοριστεί στο +5,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης