Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Κατά +2,7% αυξήθηκαν οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Δεκέμβριο του 2018

Γερμανία: Κατά +2,7% αυξήθηκαν οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Δεκέμβριο του 2018
Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά -0,4%
Επιβράδυνση κατέγραψε η ετήσια άνοδος στις τιμές παραγωγού της Γερμανίας για τον Δεκέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (21/1) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτετα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά +2,7% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2017, έναντι ετήσιας ανόδου +3,3% τον Νοέμβριο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η ετήσια άνοδος θα διαμορφωθεί στο +2,9%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν κατά -0,4%, έναντι μηνιαίας ανόδου +0,1% τον Νοέμβριο, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +0,1%.
Οι τιμές στον τομέα της ενέργειας είχαν τη μεγαλύτερη συνεισφορά στον δείκτη, καθώς εάν εξαιρεθούν από τον ΔΤΠ, η ετήσια άνοδος διαμορφώνεται στο +1,6%.
Όσον αφορά τις τιμές διαρκών καταναλωτικών αγαθών, σημείωθηκε ετήσια άνοδος κατά +1,9%, ενώ οι τιμές κεφαλαιουχικών αγαθών και μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών ενισχύθηκαν κατά +1,4% και +0,5% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης