Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Οι διαθέσεις των ξένων στις τράπεζες καθορίζουν την τάση

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Οι διαθέσεις των ξένων στις τράπεζες καθορίζουν την τάση
ΑΓΟΡΑ: Υποτονικά σε τζίρο αλλά με ήπια άνοδο ξεκίνησε η συνεδρίαση και μετά από λίγο γύρισε σε μικρές απώλειες. Το βλέμμα είναι στραμμένο και πάλι στις τράπεζες και στις διαθέσεις των ξένων.

Οι ξένοι τις πιέζουν εδώ και καιρό και έχουν γκρεμίσει τις αποτιμήσεις. Μία αντίδραση δεν αποκλείεται ως συνέχεια της συνεδρίασης της Παρασκευής, εκτός και αν οι ξένοι βιάζονται.

Οι αποτιμήσεις βέβαια που έχουν διαμορφωθεί σε άλλα βαριά χαρτιά διαμορφώνουν ελκυστικές μερισματικές αποδόσεις. Δεν είναι λίγες αυτές που είναι πάνω από 5%.

Εκτός όμως από τα βαριά εξαιρετικές μερισματικές αποδόσεις έχουν και τα μικρά. Και εκεί δεν υπάρχουν οι ξένοι να πατήσουν κάποια στιγμή το κουμπί και να τις γκρεμίσουν.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Alpha Bank συνέχισε την αντίδραση μετά τα χαμηλά της Παρασκευής, αλλά στα πρώτα λεπτά. Ανοδικά και η Εθνική και με μικρότερη άνοδο η Πειραιώς. Η Eurobank είναι σχεδόν αμετάβλητη.

Αυτά στα πρώτα 15 λεπτά. Μετά ξεκίνησαν οι πιέσεις με την Εθνική να χάνει 1,6% και τις υπόλοιπες να έχουν μικρότερες απώλειες.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Μετά από τα πρώτα 15 λεπτά οι μετοχές που έχουν κάνει πράξει είναι λιγότερες από 50.

ΔΕΗ: Οι προσδοκίες από τις πωλήσεις μονάδων αλλά και οι αναφορές για αυξήσεις τιμολογίων οδηγούν τη μετοχή υψηλότερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών.

ΤΕΡΝΑ ENERGY: Έκανε μεγάλο όγκο στη συνεδρίαση της Παρασκευής και στο κλείσιμο είχαν μείνει περισσότερα από 50 χιλ. τεμάχια ανεκτέλεστα.

Έτσι στο ξεκίνημα σήμερα κάνει μεγάλο όγκο στα επίπεδα των 5,75 ευρώ που είχε κλείσει. Στα πρώτα πέντε λεπτά έγιναν 23 χιλ. τεμάχια. Έχει διαθέσεις πάντως για υψηλότερα.

FOURLIS: Και εδώ ήταν μεγάλος ο όγκος την Παρασκευή και αναμένονται οι «διαθέσεις» των πωλητών σήμερα.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Πάνω από τα 5 ευρώ με μικρές απώλειες. Υπήρχαν κομμάτια που δεν μπόρεσαν να απορροφηθούν στο κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής.

Η αποτίμηση των 144 εκατ. ευρώ δεν είναι απαιτητική σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έχει δημοσιεύσει η εισηγμένη, αλλά η άνοδος ήταν απότομη τους προηγούμενους μήνες.

Έτσι δεν αποκλείουν κάποια στελέχη της αγοράς να συνεχιστεί η μεταβλητότητα, ενώ κάποιοι σημειώνουν πως τα πολύ υψηλά περιθώρια κέρδους στον κλάδο δημιουργούν κάποιες ανησυχίες σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα διατήρησης αυτών των μεγάλων κερδών.

NEXANS: Δεν υπάρχει εντολή πάνω από τα 1,60 ευρώ που είναι η τιμή της δημόσιας πρότασης ενώ θυμίζουμε πως είχε παρατηρηθεί στις προηγούμενες συνεδριάσεις απουσία εντολής στα 1,60 ευρώ.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε σε ποιον ανήκει η εντολή αν είναι δηλαδή στον προτείνοντα ή σε αυτόν που επιθυμεί να μπλοκάρει τη δημόσια πρόταση.

Αυτό που είχαμε πει από τη μέρα που ξεκίνησε η δημόσια πρόταση είναι πως επειδή το ΧΑ έβαλε την πρώτη μέρα όριο στα 1,60 ευρώ έδεσε προβάδισμα στον προτείνοντα.

Είναι αρκετά κοντά και δεν ξέρουμε τι έχει γίνει στο παρασκήνιο, αν δηλαδή υπάρχει κάποια συμφωνία να πουληθούν κομμάτια εκτός ταμπλό και να φτάσει το 90% και κάτι. Άρα το μπλοκάρισμα είχε από την αρχή ρίσκο.

CRETA FARMS: «Σκούπισμα» στο δικαίωμα που ήταν σε discount έναντι της τιμής της μετοχής. Το πήγαν στα 0,30 ευρώ με όγκο 25 χιλ. τεμάχια. Αδιανόητη κίνηση!

Αυτοί που αγόρασαν μάλλον δεν έχουν κάνει την πράξη. Η αναλογία είναι 7 νέες για κάθε 100 παλιές προς 0,60 ευρώ η μία. Στα 0,30 ευρώ μάλλον βγαίνει ακριβά.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης