Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moon Jae in (Ν. Κορέα): Η δεύτερη σύνοδος κορυφής ΗΠΑ - Β. Κορέας αποτελεί ευκαιρία για ειρηνική επίλυση της κρίσης

Moon Jae in (Ν. Κορέα): Η δεύτερη σύνοδος κορυφής ΗΠΑ - Β. Κορέας αποτελεί ευκαιρία για ειρηνική επίλυση της κρίσης
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας τόνισε ότι «το ενδιαφέρον μας στρέφεται στην έκβαση της δεύτερης συνόδου κορυφής ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας»
Ως «ευκαιρία» για να επιλυθεί η κρίση με τα πυρηνικά στην κορεατική χερσόνησο, χαρακτήρησε τη δεύτερη σύνοδο κορυφής ανάμεσα στον Donald Trump και τον Kim Jong Un, ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος, Moon Jae In, μετά την επιβεβαίωση της Ουάσιγκτον ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο μήνα.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι η Σεούλ πρέπει να καταβάλει προσπάθεια ώστε να εξασφαλίσει ότι το ζήτημα της κρίσης στη χερσόνη θα επιλυθεί, καθώς «έχει σημασία για τη Νότια Κορέα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο».
«Τώρα το ενδιαφέρον μας στρέφεται στην έκβαση της δεύτερης συνόδου κορυφής ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας», τόνισε ο κ. Moon, διευκρινίζοντας ότι «αυτή είναι η πρώτη ευκαιρία που μας παρουσιάζεται εδώ και 65 χρόνια από το τέλος του κορεατικού πολέμου το 1953 και οποία μπορεία να μην έρθει ξανά».
«Πρέπει να επωφεληθούμε από αυτή την ευκαιρία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος, ο οποίος πρόσθεσε εν συνεχεία πως «πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία και να επιλύσουμε ειρηνικά το ζήτημα με τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας».
Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή (18/1) η Ουάσιγκτον επιβεβαίωσε ότι η επόμενη σύνοδος κορυφής με τη Βόρεια Κορέα έχει οριστεί για τα τέλη Φεβρουαρίου, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump να δηλώνει πως «ανυπομονεί» της συνάντησή του με τον Kim Jong Un.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης