Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Χρειαζόμαστε συγκεκριμένες προτάσεις από τη Βρετανία για το Brexit - Δεν υπάρχει πολύς χρόνος

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Χρειαζόμαστε συγκεκριμένες προτάσεις από τη Βρετανία για το Brexit - Δεν υπάρχει πολύς χρόνος
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι μέχρι στιγμής το Λονδίνο έχει πει «μόνο αυτά που δε θέλει»
Στο γεγονός οτι η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται «συγκεκριμένες προτάσεις» από τη Μεγάλη Βρετανία για το Brexit, αναφέρθηκε σήμερα (21/1) ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Heiko Maas, ενόψει του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Ειδικότερα, ο Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε πως «μέχρι στιγμής, το Λονδίο είπε μόνο αυτά που δε θέλει», για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο του Λονδίνου, δεν υπάρχει πολύς χρόνος».
Ο ίδιος κάλεσε τη Βρετανία να ενεργήσει με «σοβαρό και ουσιαστικό τρόπο» ώστε να βρει λύση για το Brexit, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ευθύνη που φέρει το Λονδίνο για το μέλλον της Ευρώπης.
«Η Theresa May και το βρετανικό κοινοβούλιο φέρουν μεγάλη ευθύνη για το μέλλον μας στην Ευρώπη», σχολίασε ο Heiko Maas, προσθέτοντας ότι «η ΕΕ θα εξετάσει προσεκτικά τις νέες ιδέες που έρχονται από τη Βρετανία».
Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο δίκτυο ZDF για το ενδεχόμενο συνομιλιών ανάμεσα σε Βρετανία και Ιρλανδία, ο κ. Maas δήλωσε ότι «φαίνεται να είναι δημιουργικές, αλλά δεν είναι τόσο ξεκάθαρο για εμένα πως θα λειτουργούσαν».
«Πρέπει να διαπραγματευτούμε και να επιτύχουμε επίσης μία συμφωνία απόσυρσης με τη Βρετανία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γερμανός ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι «αποτελεί λίγο μυστήριο για εμένα το τι επιθυμεί να διαπραγματευτεί η Βρετανία με το Δουβλίνο ή το είδος της πρόσθετης συμφωνίας που θα πρέπει να υπάρξει».
Ωστόσο, ο Heiko Maas διευκρίνησε πως οποιαδήποτε συμφωνία και αν επιτεχυθεί ανάμεσα σε Βρετανία και Ιρλανδία «δεν πρόκειται να έχει οποιαδήποτε επίπτωση σε όσα συμφωνήθηκαν με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης