Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου: Καταλύτης για την επιτάχυνση της αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού η Συμφωνία των Πρεσπών

Σβίγκου: Καταλύτης για την επιτάχυνση της αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού η Συμφωνία των Πρεσπών
Το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για διάλογο και για συζήτηση με τις προοδευτικές δυνάμεις περιλαμβάνει και τη ΔΗΜΑΡ ανέφερε η κα.Σβίγκου
Καταλύτη για την επιτάχυνση της αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού χαρακτηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, επισημαίνοντας πάντως πως το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για διάλογο και για συζήτηση με τις προοδευτικές δυνάμεις περιλαμβάνει και τη ΔΗΜΑΡ.
«Από ότι φαίνεται η Συμφωνία των Πρεσπών λειτουργεί ως καταλύτης για την επιτάχυνση της αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού.
Διαχωρίζει τις πολιτικές δυνάμεις, υπάρχουν δυνάμεις οι οποίες πάντοτε είχαν ως θέση να βρεθεί λύση για το ονοματολογικό της γειτονικής χώρας και τώρα δεν υποχωρούν από αυτή τους τη θέση.
Αυτό δείχνει και η χθεσινή απόφαση της ΔΗΜΑΡ και δεν θέλουν να μπουν σε μία διαδικασία ανταλλαγμάτων.
Γιατί είδατε και την καταγγελία του κ. Θεοχαρόπουλου ότι η κα. Γεννηματά είχε τάξει το Επικρατείας εφόσον ο ίδιος καταψήφιζε τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Ευτυχώς υπάρχουν βουλευτές οι οποίοι δεν υποχωρούν και δεν βάζουν τα εθνικά θέματα σε δεύτερη μοίρα» είπε μιλώντας στο Real Fm η κα.Σβίγκου.
«Ο κ. Θεοχαρόπουλος και η ίδια η ΔΗΜΑΡ ως πολιτικό κόμμα έχουν συγκεκριμένες διαφωνίες με τον ΣΥΡΙΖΑ και στη χθεσινή τους απόφαση εκφράζουν αυτές τις αντιθέσεις.
Οπότε η στάση τους στις Πρέσπες δεν έχει να κάνει με την αντίθεση τους ή όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τη συμφωνία.
Από εκεί και πέρα όμως καταλαβαίνουμε ότι το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για διάλογο και για συζήτηση με τις προοδευτικές δυνάμεις περιλαμβάνει και τη ΔΗΜΑΡ.
Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τη σημερινή στάση του κ. Θεοχαρόπουλου» τόνισε η κα.Σβίγκου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης