Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ρωσία: Απαιτείται ακόμα αρκετή δουλεία ώστε να επιτευχθεί συνθήκη ειρήνης με την Ιαπωνία - Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές

Ρωσία: Απαιτείται ακόμα αρκετή δουλεία ώστε να επιτευχθεί συνθήκη ειρήνης με την Ιαπωνία - Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές
Το Κρεμλίνο τόνισε πως «είναι αδύνατο βρεθεί άμεσα μία αμοιβαία αποδεκτή λύση» για το ζήτημα των Κουρίλων νήσων
Στο γεγονός ότι απαιτείται ακόμα αρκετή δουλεία από τη Ρωσία και την Ιαπωνία ώστε να επιτευχθεί μία συνθήκη ειρήνης ανάμεσα στις δύο χώρες, αναφέρθηκε σήμερα (21/1) το Κρεμλίνο, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως είναι «αδύνατο» να βρεθεί άμεσα μία λύση για τις Κουρίλες νήσους η οποία είναι αμοιβαία αποδεκτή.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση της διένεξης ανάμεσα στις δύο πλευρές «βρίσκονται σε πρώιμη φάση», προσθέτοντας παράλληλα οτι «απαιτείται ακόμα να γίνει αρκετή δουλειά».
«Πρέπει να πω ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες επιλογές αυτή τη στιγμή», σχολίασε ο κ. Peskov, ο οποίος διευκρίνησε ότι «οποιεσδήποτε δηλώσεις προς αυτή την ενέργεια δεν δηλώσεις σχετικά με λεπτομέρειες, αλλά δηλώσεις σχετικά με θέσεις που εξετάζονται, επιθυμίες ή εικασίες».
«Μέχρι στιγμής, κανείς δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη πρόταση, επομένως οι ενδεχόμενες εικασίες είναι ελάχιστα κατάλληλες, δεν συμβάλλουν στην επιτυχία των συνομιλιών, οπότε ας περιμένουμε τις αυριανές διαπραγματεύσεις», τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, αναφορικά με τη συνάντηση που θα έχει ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, Shinzo Abe, στη Μόσχα.
«Και πάλι, ζητάμε από όλους να είναι ρεαλιστές», πρόσθεσε ο Dmitry Peskov, καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «κανείς δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τα εθνικά του συμφέροντα».
Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνησε πως η Ρωσία προτίθεται να κάνει οτιδήποτε είναι δυνατό ώστε να ελαχιστοποιήσει το χρόνο που απαιτείται ώστε να επιτευχθεί μία συνθήκη ειρήνης με την Ιαπωνία, προσθέτοντας ότι οι εργασίες που σχετίζονται με τη συνθήκη βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο στάδιο των ειδικών, και ότι απαιτείται η συμμετοχή των Vladimir Putin και Shinzo Abe.
«Είναι αδύνατο να βρεθεί άμεσα μία αμοιβαία αποδεκτή λύση», καταλήγει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης