Χρηματιστήριο

Γιατί Βγενόπουλος και Safa του Abu Dhabi αγοράζουν μετοχές της MIG – Σχεδιάζεται κεφαλαιακή ενίσχυση μέσω ομολογιακού ύψους 400 εκατ ευρώ

tags :
Γιατί Βγενόπουλος και Safa του Abu Dhabi αγοράζουν μετοχές της MIG – Σχεδιάζεται κεφαλαιακή ενίσχυση μέσω ομολογιακού ύψους 400 εκατ ευρώ
Γιατί ο Βγενόπουλος και ο Iskandar Safa του Abu Dhabi αγοράζουν μετοχές της MIG;
Προφανώς όχι γιατί δεν έχουν να κάνει κάτι άλλο.

Οι κινήσεις αυτές εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο επανακαθορισμού της μετοχικής δομής της εταιρίας ή κατά το απλούστερο νέοι μέτοχοι θα ενισχύσουν την εταιρία.
Εκτιμούμε ότι ο σκληρός πυρήνας των μετόχων που ελέγχει πλήρως η ομάδα Βγενόπουλου ξεπερνάει το 45 με 50%.
Να σημειωθεί ότι το IRF της Α. Φράγκου έχει καταστεί ο μεγαλύτερος μέτοχος της MIG με 17,84%, ακολουθεί το Dubai με 17,28% ενώ Βγενόπουλος και εφοπλιστές ελέγχουν ένα επιπλέον 15%.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα και βεβαίως μετά το deal μεταξύ MIG και Abu Dhabi Mar η Privinvest Offshore SAL (Holding), νομικό πρόσωπο που έχει στενό δεσμό με τον Αντιπρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας κ. Iskandar Safa, αγοράζει μετοχές. Το έπραξε και σήμερα αγοράζοντας 100 χιλ μετοχές.  Το ποσό είναι προφανώς πολύ μικρό αλλά η στρατηγική είναι οι αγορές να είναι συνεχείς και συστηματοποιημένες. Στόχος είναι η Abu Dhabi Mar να ξεπεράσει σε πρώτη φάση το 5%.
Οι κινήσεις του Abu Dhabi αλλά και του Α. Βγενόπουλου φαίνεται ότι εντάσσονται σε ένα ευρύτερο στρατηγικό σχέδιο που θα ξεδιπλωθεί προσεχώς με επίκεντρο τον όμιλο της Marfin.
Ξέχωρα όμως από τις όποιες μετοχικές μεταβολές σημειώνονται, η ουσία είναι ότι η σύμπλευση Βγενόπουλου και Safa αναμένεται να αποτελέσει παράγοντα σημαντικών εξελίξεων και στρατηγικών στο επόμενο διάστημα.
Ο Α. Βγενόπουλος προσπαθώντας να θωρακίσει την MIG και το κυριότερο να προετοιμάσει την MIG για την επόμενη μέρα έχει δημιουργήσει σοβαρές συμμαχίες και ταυτόχρονα διατηρεί μια πραγματική καθαρή εσωτερική αξία άνω των 2 δις ευρώ.

Σχεδιάζεται νέα κεφαλαιακή ενίσχυση 400 εκατ

Νέα κεφαλαιακή ενίσχυση πιθανότατα μέσω ομολογιακού προετοιμάζει η MIG με στόχο να αντλήσει περίπου 400 εκατ ευρώ.
Η εταιρία διαθέτει καθαρή εσωτερική αξία 2 δις και εφόσον συγκεντρώσει τα νέα κεφάλαια θα πρόκειται για μια κίνηση μείζονος σημασίας σε μια περίοδο όπου η κεφαλαιακή θωράκιση βρίσκεται σε απόλυτη προτεραιότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης