Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιρλανδία: Το «backstop» για τα σύνορα δεν μπορεί να είναι περιορισμένο χρονικά

Ιρλανδία: Το «backstop» για τα σύνορα δεν μπορεί να είναι περιορισμένο χρονικά
Την ιδέα για τον χρονικό περιορισμό του λεγόμενου «backstop», απέρριψε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας, Simon Coveney
Την ιδέα για τον χρονικό περιορισμό του λεγόμενου «backstop», δηλαδή της δικλείδας ασφαλείας για την αποφυγή «σκληρών» συνόρων μεταξύ Ιρλανδίας και Βόρειας Ιρλανδίας, μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, απέρριψε σήμερα (21/1/2019) ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας, Simon Coveney.
Μια τέτοια πρόταση προήλθε από τον υπουργό Εξωτερικών της Πολωνίας, Jacek Czaputowicz, ο οποίος δήλωσε ότι για να απεμπλακεί το σημερινό αδιέξοδο στο Brexit, η Ιρλανδία θα μπορούσε να προτείνει να περιοριστεί η συμφωνία για το backstop, για παράδειγμα, σε ένα διάστημα πέντε ετών.
«Αναφέρθηκε στο θέμα αυτό κατά την επίσκεψή του στο Δουβλίνο τον Δεκέμβριο», δήλωσε ο Coveney σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, προσερχόμενος σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.
«Κατέστησα σαφές ότι η καθιέρωση ενός χρονικού ορίου σε έναν μηχανισμό ασφάλισης, που περί αυτού πρόκειται το backstop, ουσιαστικά σημαίνει ότι δεν είναι backstop.
Δεν νομίζω ότι αυτό αντανακλά τη σκέψη της ΕΕ σε σχέση με τη συμφωνία απόσυρσης», ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης