Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Το συμβούλιο ΝΑΤΟ - Ρωσίας θα συνέλθει στις 25/1 στις Βρυξέλλες

tags :
Το συμβούλιο ΝΑΤΟ - Ρωσίας θα συνέλθει στις 25/1 στις Βρυξέλλες
Το συμβούλιο ΝΑΤΟ - Ρωσίας θα συνέλθει στις 25/1 στις Βρυξέλλες
Tο Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας, θα συνεδριάσει στις 25 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες, όπου οι δύο πλευρές αναμένεται να συζητήσουν σε επίπεδο πρεσβευτών την κατάσταση στον τομέα της ασφάλειας και της διαφάνειας στον στρατιωτικό τομέα στην Ευρώπη, την κατάσταση στο Αφγανιστάν και θα επαναδιατυπώσουν τις θέσεις τους για την Ουκρανία.
«Μετά από διαβουλεύσεις με την Ρωσία αποφασίσαμε να συναντηθούμε σε επίπεδο πρεσβευτών στις 25 Ιανουαρίου του 2019 στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες» ανέφερε αξιωματούχος του ΝΑΤΟ.
Αξιωματούχος του γραφείου τύπου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, τον οποίο επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο TASS, δήλωσε ότι η «συνάντηση αυτή θα αποτελέσει συνέχεια του πολιτικού μας διαλόγου, με βάση την απόφαση που έχουν λάβει οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των χωρών μελών του ΝΑΤΟ».
Η συνάντηση αυτή των πρεσβευτών, θα είναι η πρώτη του 2019 και η ένατη που πραγματοποιείται από το 2016.
Το ΝΑΤΟ έχει επικρίνει την Ρωσία για την σύλληψη τον Νοέμβριο του 2018 των τριών ουκρανικών πολεμικών πλοίων και των πληρωμάτων τους στα Στενά του Κερτς κοντά στην Κριμαία.
Την περασμένη εβδομάδα δικαστήριο της Μόσχας έκρινε προφυλακιστέους μέχρι τον Απρίλιο τους 24 Ουκρανούς ναυτικούς.
Η Ρωσία από την πλευρά της έχει επικρίνει τις ΗΠΑ για το νέο της αμυντικό δόγμα, το οποίο μπορεί κατά την άποψη της να προκαλέσει νέο ανταγωνισμό των εξοπλισμών στο διάστημα καθώς επιδιώκει να ενεργοποιήσει εκ νέου το πρόγραμμα του «πολέμου των Άστρων» που ανακοινώθηκε επί διακυβέρνησης R. Reygan την περίοδο του «ψυχρού πολέμου».
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση του D. Trump ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από την συμφωνία για την κατάργηση των πυρηνικών δυνάμεων μέσου και μικρού βεληνεκούς INF, με το πρόσχημα ότι η Μόσχα την παραβιάζει με την κατασκευή του νέου ρωσικού πυραύλου 9М729, ισχυριζόμενη ότι υπερβαίνει το επιτρεπόμενο από την συμφωνία βεληνεκές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης