Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα hedge funds ανακαλύπτουν την Τζαμάικα - Το χρηματιστήριο με τις καλύτερες επιδόσεις το 2018

tags :
Τα hedge funds ανακαλύπτουν την Τζαμάικα - Το χρηματιστήριο με τις καλύτερες επιδόσεις το 2018
Τα hedge funds ανακαλύπτουν την Τζαμάικα - Το χρηματιστήριο με τις καλύτερες επιδόσεις το 2018
Το χρηματιστήριο της Τζαμάικας, άγνωστο στον περισσότερο κόσμο και το οποίο είναι ανοικτό για διαπραγμάτευση μόνο τρεισήμισι ώρες την ημέρα, ήταν η χρηματιστηριακή αγορά με τις καλύτερες επιδόσεις του 2018.
Το χρηματιστήριο της Τζαμάικας ξεκίνησε πριν από 50 χρόνια, από τον Edward Seaga, απόφοιτο του τζαμαϊκανικού Χάρβαρντ που εργάστηκε ως δισκογραφικός παραγωγός στη δεκαετία του 1950 και του 1960, είδε τον κύριο δείκτη του να αυξάνεται κατά 29% το 2018, οι περισσότεροι από τους 94 εθνικούς δείκτες αναφοράς σύμφωνα με το Bloomberg.
Τα τελευταία πέντε χρόνια, οι αποδόσεις του χρηματιστηρίου της Τζαμάικα καταγράφοντας άνοδο σχεδόν 300% ξεπερνώντας το δείκτη S&P 500 σχεδόν επτά φορές.



Η άνοδος της τοπικής χρηματιστηριακής αγοράς πραγματοποιήθηκε παρά την πραγματική ανάπτυξη στην Τζαμάικα κατά μέσο όρο λιγότερο από 1% τα τελευταία τέσσερα χρόνια. το 2018, η ανάπτυξη στην Τζαμάικα αναμένεται να φθάσει στο 1,7%.
Ωστόσο, το μικρό μέγεθος της τοπικής αγοράς το κράτησε σχετικά απομονωμένο από την ευρύτερη οικονομία και βοήθησε τις τζαμαϊκανές μετοχές να κινηθούν όσο πιο γρήγορα μπορούν.
Ως αποτέλεσμα, η συνολική κεφαλαιοποίηση των 37 μετοχών που είναι εισηγμένες στον κύριο δείκτη είναι μικρότερη από 11 δισεκατομμύρια δολάρια.
Και τώρα, οι επενδυτές αρχίζουν να ανακαλύπτουν την Τζαμάικα, καθώς η χώρα προσπαθεί να ανακαλύψει τον εαυτό του ως οικονομικό κόμβο.



Ο χρηματοπιστωτικός κλάδος στη χώρα βρίσκεται κυρίως στη γειτονιά του New Kingston.
 Δεν είναι τουριστικός προορισμός όπως το Negril και δεν είναι φτωχός, όπως το Trench Town.
Αντ 'αυτού, είναι μια περιοχή όπου θα βρείτε τις αντιπροσωπείες της Porsche και το Starbucks.
Παρόμοια με την Κίνα, κατά την τελευταία δεκαετία, τα περιουσιακά στοιχεία του χρηματοπιστωτικού τομέα της χώρας έχουν τριπλασιαστεί και ο αριθμός των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων τους έχει πολλαπλασιαστεί επί οκτώ.
Η Παγκόσμια Τράπεζα κατατάσσει τώρα την Τζαμάικα ως την έκτη καλύτερη χώρα για την ευκολία έναρξης μιας επιχείρησης. Ο οικονομολόγος Uma Ramakrishnan, επικεφαλής της αποστολής Τζαμάικα του ΔΝΤ, δήλωσε ότι «αν μπορούσα να κρατήσω ένα μεγάφωνο και να πω στους επενδυτές τώρα είναι η ώρα, θα το έκανα».



Οι περιορισμοί που υπάρχουν για τις τοπικές μετοχές αποτελούν τροχοπέδη για την προσέλκυση περισσότερων κεφαλαίων από διεθνείς επενδυτές, ειδικά όταν εξετάζεται το μικρό μέγεθος της αγοράς.
Επιπλέον, οι μετοχές που είναι διαθέσιμες στο κοινό είναι περιορισμένες, καθώς πολλές από τις εταιρείες ανήκουν κατά κύριο λόγο σε μεγάλους οργανισμούς και ομίλους επιχειρήσεων.
Όπως και με τα ιαπωνικά κρατικά ομόλογα, είναι συνηθισμένο το γεγονός ότι ορισμένες μετοχές δεν διαπραγματεύονται για ημέρες και ο αριθμός των αμετάβλητων αποθεμάτων σε καθημερινή βάση συχνά ξεπερνά τον αριθμό των μετοχών που έχει καταγράψει άνοδο ή πτώση.
Με άλλα λόγια, σε έναν κόσμο απελπισμένο για ρευστότητα, η Τζαμάικα μπορεί να μην είναι το καλύτερο σας στοίχημα.
Ωστόσο το χρηματιστήριο της Τζαμάικα βρίσκεται σε άνθηση.
Έχουν προγραμματιστεί 20 νέες δημόσιες εγγραφές για το 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης