Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αυτοκρατορία του Jeff Bezos σε όλο της το μεγαλείο

tags :
Η αυτοκρατορία του Jeff Bezos σε όλο της το μεγαλείο
Η αυτοκρατορία του Jeff Bezos σε όλο της το μεγαλείο
Με μια περιουσία που συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με τις 79 εκατομμύρια μετοχές της Amazon, η καθαρή αξία του Jeff Bezos εξακολούθησε να αυξάνεται.
Πρόσφατα, όπως επισημαίνει ο Jeff Desjardins από την Visual Capitalist, ο ιδρυτής της Amazon μπόρεσε να ξεπεράσει τον Bill Gates στον παγκόσμιο πίνακα πλούτου με 137 δισεκατομμύρια δολάρια προσωπική περιουσία, ωστόσο αυτή η άνοδος μπορεί να είναι εξαιρετικά βραχύβια.
Στις 9 Ιανουαρίου 2019, ο Jeff Bezos ανακοίνωσε στο Twitter το διαζύγιό του με τη σύζυγο του επί 25 έτη MacKenzie Bezos.
Ενώ οι ακριβείς συνέπειες των ειδήσεων δεν είναι ακόμα σαφείς, αναμένεται ότι ο MacKenzie Bezos θα μπορούσε να καταλήξει με ένα σημαντικό μερίδιο μετοχών στο Amazon ως αποτέλεσμα.
Υπάρχουν πολλά που πρέπει να αποφασιστούν καθώς το πλουσιότερο ζευγάρι του κόσμου διαχωρίζει τα περιουσιακά τους στοιχεία - αλλά προς το παρόν, εδώ είναι μια λίστα με όσα κατέχει ο Jeff Bezos σήμερα.
Το προφανές κεντρικό κομμάτι της αυτοκρατορίας Jeff Bezos είναι το ποσοστό ιδιοκτησίας 16% στην Amazon.com.
Ωστόσο, πέρα από αυτό, υπάρχει μια ευρεία ποικιλία άλλων επενδύσεων που ο Jeff Bezos έχει πραγματοποιήσει μέσω του Amazon ή άλλων επενδυτικών μέσων του.

Amazon

Η Amazon πραγματοποιεί εξαγορές και επενδύσεις που σχετίζονται με την κύρια επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας και τις μελλοντικές της φιλοδοξίες.
Σε αυτές περιλαμβάνονται οι εξαγορές της  Whole Foods (13,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017), Zappos.com (1,2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2009), PillPack (1 δισεκατομμύριο δολάρια το 2018), Twitch.tv (970 εκατομμύρια δολάρια το 2014) και Kiva Systems (780 εκατομμύρια δολάρια το 2012) .

Bezos Expeditions

Η Bezos Expeditions διαχειρίζεται τις επενδύσεις επιχειρηματικών κεφαλαίων του Jeff Bezos.
Με τα χρόνια, αυτό το βραχίονα επιχειρήσεων έχει τοποθετήσει κεφάλαια στο Twitter, το Domo, το Juno Therapeutics, το Workday, το General Fusion, το Rethink Robotics, το Business Insider, το MakerBot και το Overflow Stack.
Οι πιο πρόσφατες επενδύσεις περιλαμβάνουν το GRAIL, μια εκκίνηση που πρόσφατα έφερε πάνω από 900 εκατομμύρια δολάρια για να θεραπεύσει τον καρκίνο προτού συμβεί, καθώς και το EverFi, μια startup εταιρία του edtech.

Jeff Bezos

Ο Jeff Bezos επενδύει επίσης χρήματα σε προσωπικό επίπεδο.
Ήταν επενδυτής στην Google το 1998 και έχει επίσης βάλει χρήματα σε Uber και Airbnb. (Σημείωση: αυτές οι δύο τελευταίες εταιρείες είναι εισηγμένες στην ιστοσελίδα του Bezos Expeditions, αλλά στην Crunchbase αναφέρονται ως προσωπικές επενδύσεις.)

Nash Holdings LLC

Η Nash Holdings είναι η ιδιωτική εταιρεία που ανήκει στον Bezos που αγόρασε την εφημερίδα The Washington Post για 250 εκατομμύρια δολάρια.

Bezos Family Foundation

Το BFF διευθύνεται από τους γονείς του Jeff Bezos και χρηματοδοτείται από τα μερίσματα των μετοχών της Amazon.
Επικεντρώνεται στην εκπαίδευση και έχει επίσης πραγματοποιήσει μια επένδυση 11 εκατ. δολαρίων στο γύρο β’ χρηματοδότησης της εταιρίας LightSail Education.

Blue Origin

Τέλος, αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Jeff Bezos είναι ο ιδρυτής της Blue Origin, μιας εταιρείας αεροδιαστημικής που ανταγωνίζεται το SpaceX στα τελικά σύνορα της ανθρωπότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης