Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής: «Αφαιρούνται» από το Υπερταμείο αρχαιλογικοί χώροι και μουσεία

tags :
Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής: «Αφαιρούνται» από το Υπερταμείο αρχαιλογικοί χώροι και μουσεία
Μεταξύ των ακινήτων εντάσσονται αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσία
Απόφαση με την οποία εξουσιοδοτείται ο υπουργός Οικονομικών να ανακαλέσει εν μέρει την απόφαση του για μεταβίβαση στο υπερταμείο 10.119 ακινήτων του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων και αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία, μουσεία, υιοθέτησε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).
Η απόφαση δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ σήμερα, 21 Ιανουαρίου.
Ειδικότερα το ΚΥΣΟΙΠ αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει τον υπουργό Οικονομικών να ανακαλέσει εν μέρει την απόφαση του, με την οποία μεταβιβάστηκαν στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία "Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε." 10.119 ακίνητα κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, κατά το μέρος αυτής με το οποίο μεταβιβάστηκαν στην εν λόγω ανώνυμη εταιρεία 2.330 ακίνητα, τα οποία εξαιρούνται της μεταβίβασης σύμφωνα με το αρ. 196 του ν.4389/2016.
Σε ανάρτηση της στο twitter η υπουργός Πολιτισμού, Μ. Ζορμπά, αναφερόμενη στην εν λόγω απόφαση, σημειώνει: "Ο ηθικός πανικός και η κινδυνολογία για την τάχα παραχώρηση των αρχαιολογικών χώρων στο υπερταμείο λαμβάνει οριστικό τέλος. Εξαιρέσαμε, ταυτοποιήσαμε, νομοθετούμε. Αύριο συνέντευξη Τύπου στο Υπποα".
Σημειώνεται εξάλλου ότι αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για αύριο το πρωί συζήτηση στο  Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας των αιτήσεων του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και δύο Δήμων για την ακύρωση της υπουργικής απόφασης σχετικά με την υπαγωγή των ακινήτων στο Υπερταμείο καθώς το υπουργείο Οικονομικών δεν έστειλε στοιχεία.
«Ο ηθικός πανικός και η κινδυνολογία για την τάχα παραχώρηση των αρχαιολογικών χώρων στο υπερταμείο λαμβάνει οριστικό τέλος. Εξαιρέσαμε, ταυτοποιήσαμε, νομοθετούμε» επισημαίνει σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά.
Εξάλλου, με θέμα τις ενέργειες του υπουργείου για την προστασία των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 22/1, στις 11.30 π.μ., συνέντευξη Τύπου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης